Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-02-13
Senast uppdaterad: 2017-02-13

Efterlängtad återförening på Lindkullens äldreboende

Barnen på Fågelstigens förskola har ritat av Lindkullens äldreboende. Marianne Carlsson, förskollärare, visar upp teckningarna.

Äntligen var det återigen dags för Fågelstigens förskola att besöka Lindkullens äldreboende. Strax innan jul bakade barnen och de boende tillsammans vilket var mycket populärt. Denna gång var det dock dags för något helt annat som var minst lika intressant - gamla bruksföremål och verktyg. Dessutom fanns det flera ångmaskiner att undersöka.

— Vi har väntat på att få komma tillbaka och hälsa på. Barnen har ritat bilder på Lindkullens äldreboende som vi lämnat över idag, berättar Marianne Carlsson, förskollärare på Fågelstigens förskola.

På Lindkullens äldreboende anordnas det dagliga aktiviteter för de äldre och det är vid en av dessa aktiviteter som Fågelstigens förskola kom på besök. På plats var även flera frivilliga som bland annat tagit med sig gamla bruksföremål och verktyg. En av de frivilliga är Ann-Britt Johansson som tagit med sig gamla bruksföremål från Lilla Edets hembygdsförening som är skänkta från invånare.

— Det är roligt för barnen att se detta och att visa upp några av de saker som fanns förr, berättar Ann-Britt Johansson.

De gamla föremålen väcker minnen hos de boende på Lindkullens äldreboende. Många av föremålen känns igen medan andra får förklaras både för barnen och de äldre. En av de saker som verkligen skiljer sig mot nutida föremål är locktången. En av de boende berättar om förr:

— Vi tog ett papper och lindade om locktången för att kolla om den var tillräckligt varm.

Möjlighet fanns att testa på verktygen vilket var mycket populärt.

Till allas förtjusning kom ångmaskinen äntligen igång på slutet.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »