Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2022-06-03
Senast uppdaterad: 2022-06-03

Eleverna i årskurs 3–6 på Strömsskolan har gjort det igen - nytt rekord i majblommeförsäljning

Från vänster: Ingrid Antonsson, ordförande i Majblommeföreningen Hjärtum-Västerlanda, Elin Törneland åk 3, Tanja Bengtsson åk 3, Ebbe Granqvist åk 3, Theo Määtä åk 3. Bakom eleverna: Maria Georgiou Ekberg, ansvarig på Strömsskolan för Majblomman och sekreterare i föreningen, Margot Färjhage, kassör i föreningen, Siw Fors, ledamot och IT-ansvarig i föreningen

Från vänster: Ingrid Antonsson, ordförande i Majblommeföreningen Hjärtum-Västerlanda, Elin Törneland åk 3, Tanja Bengtsson åk 3, Ebbe Granqvist åk 3, Theo Määtä åk 3. Bakom eleverna från vänster: Maria Georgiou Ekberg, ansvarig på Strömsskolan för Majblomman och sekreterare i föreningen, Margot Färjhage, kassör i föreningen, Siw Fors, ledamot och IT-ansvarig i föreningen.

Eleverna på Strömsskolan säljer alltid majblommor och de gör det med stor framgång. Årets försäljning genererade hela 130 563 kronor - pengar som till stor del kommer familjer i närområdet till godo.

Innan pandemin brukade majblommeförsäljningen ligga runt cirka 50–60 000 kronor. Förra året sålde eleverna för närmare 75 000 kronor trots att försäljningen då gjordes via webshoppar på grund av pandemin. I år har barnen åter kunnat sälja även på traditionellt sätt och då lyckas de göra ett nytt rekord med drygt 130 000 insamlade kronor. Förra årets rekord slog de redan första veckan - fantastiskt bra jobbat! Det är pengar som till stor del kommer familjer i närområdet till godo.

 

Maria Georgiou Ekberg är lärare på Strömskolan och också engagerad i majblommekretsen Hjärtum- Ström-Västerlanda:

 

— Strömsskolans elever har även i år gjort en helt otrolig försäljning. Det är ännu ett rekord på 130 563 kronor. 60 procent av försäljningspengarna kommer alla barn under 18 år som bor i Hjärtum, Ström och Västerlanda ha möjlighet att ta del av om behovet finns. Vi vill ha hjälp med att sprida Majblommans syfte - att dela ut ekonomiskt stöd till familjer där pengarna inte räcker till. Det kanske är till en jacka, ett par fotbollskor eller avgiften till fritidsaktiviteter. Sök bidrag hos oss i Majblomman. Ansökningsblanketter finns på Majblomman.se och vi har även en lokal Facebook-sida där man kan ställa frågor till oss i styrelsen i Majblommeföreningen Hjärtum-Västerlanda.

 

Maria tror att viljan att köpa majblomman också var extra stor i år och man vill hjälpa till att bidra med det man kan när världsläget känns dystert och medvetenheten att många har det svårt är stor.

Pengar även till klasskassan

I år har 95 elever sålt majblommor på Strömsskolan. 10 procent av försäljningsvärdet får den som säljer själv behålla och 10 procent går till klasskassan, där pengarna används för till exempel klassresor eller andra trevliga aktiviteter tillsammans med klassen.

Om Majblomman

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdom i Sverige. Majblomman ger barn i Sverige stöd genom att dela ut ekonomiska medel, påverka beslut och finansiera forskning.

 

Barnkonventionen är grunden för Majblommans arbete. Barnkonventionen säger bland annat att alla barn har rätt till skälig levnadsstandard med bostad, kläder och mat samt att barn har rätt till utbildning som är kostnadsfri och tillgänglig. Barn har också rätt till lek, vila och fritid och allt detta verkar Majblomman för.

 

Läs mer på Majblommans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

2021 års artikel: I år har eleverna i årskurs 3-6 på Strömsskolan sålt majblommor som aldrig förr! - Lilla Edets kommun Länk till annan webbplats.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »