Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2012-09-10
Senast uppdaterad: 2012-09-12

Elever på Tingbergsskolan får diktsamling utgiven

Passa på att läsa och njuta av ung poesikonst.
 
Elever på Tingbergsskolan i Lödöse har skrivit dikter som tillsammans ges ut i en diktsamling "Dikter om livet". Den skapades då eleverna deltog i en poesitävling för västsvenska ungdomar och mängder av fina dikter sändes in.

Omröstningen skedde på internet och alla var välkomna att rösta. När tävlingen var över stod det klart att "Dikter om livet" efter en spännande final hade tagit andraplaceringen.
 
Eleverna vill i dikterna förmedla sina tankar om livets gång såsom när höstens grå färger lägger sig över sommarens grönska, glädjen över vårens ankomst, rädslan över att bli gammal, känslorna kring att duga som människa, vikten av att omge sig med bra vänner, universums oändlighet, kärlekens smärta och glädje.

Välkommen på boksläpp 24 september


Måndag den 24 september är det boksläpp på Tingbergsskolan. Klockan 17.00 hälsar rektor Susanne Lavén välkommen i högstadiets uppehållsrum och det bjuds på bubbelvatten och tilltugg. Därefter delas de första böckerna ut till författarna.

Man kommer att kunna köpa boken på plats och det finns även tillfälle att få den signerad av eleverna som varit med och författat den.  

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »