Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-05-17
Senast uppdaterad: 2017-05-17

Energi- och klimatrådgivare satsar på information om solel

Omkring hälften av Sveriges energi- och klimatrådgivare samlas nu i ett nationellt projekt för att få fler villaägare att installera solceller på sina hustak. Rådgivarna kommer att göra en rad informationsaktiviteter runt om i landet. Projektet görs på uppdrag av Energimyndigheten och ingår i en större satsning för att stärka den kommunala energi- och klimatrådgivningen.
 
Projektet startade under april månad och pågår under resten av året. Seminarier, studiecirklar, studiebesök och rådgivning direkt till enskilda hushåll är några exempel på informationsaktiviteter.
 
— För några år sedan, när solceller var dyrare, var subventioner avgörande för att folk skulle nappa. I dagsläget räcker det ofta med information. Genom att berätta att solceller är en långsiktigt god investering med låg ekonomisk och teknisk risk kan rådgivningen hjälpa många villaägare i deras beslut kring solceller, säger projektledaren Alvar Palm, Hållbar utveckling Väst.
 
Det många villaägare inte vet är att taket inte behöver ligga i perfekt söderläge.
 
— Öst och väst går också utmärkt och ger till och med en bättre matchning mot konsumtionen, eftersom hushållen ofta använder mest el på för- och eftermiddagen. Det viktiga är att taket inte skuggas för mycket, säger Alvar Palm.
 

Individuell rådgivning om solel


Vill du ha en individuell, fördjupad rådgivning om solel? Energi- och klimatrådgivningen erbjuder det till 20 personer.
 
— Hör av dig till oss om du är intresserad, säger energi- och klimatrådgivare Petter Bergman.
 
Energi- och klimatrådgivningen ligger i Stenungsund och är gemensam med Tjörn, Orust och Stenungsunds kommun. Kontaktuppgifter till rådgivare hittar du på Stenungsunds kommuns webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Prata solel på Miljö- och familjedagen 6 juni


6 juni kan du också träffa såväl energi- och klimatrådgivare som solel-installatör på Miljö- och familjedagen i Ströms Slottspark, Lilla Edet.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »