Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-12-12
Senast uppdaterad: 2016-12-12

En hyllning till Bob Dylan på kulturarenan

Musikskolans elever och lärare bjöd på många härliga Bob Dylan-tolkningar.

I lördags hyllades årets nobelpristagare i litteratur, Bob Dylan, på kulturarenan i Lilla Edet. På Lilla Edets bibliotek bjöds det på litteraturtips från tidigare nobelpristagare, filmen I´m not there visades på Folkets Hus och som avslutning på dagen spelade musikskolans elever och lärare tillsammans med bibliotekarien Louise Hallgren och Tobias Dahlström Bob Dylans låtar. Evenemanget var ett samarbete mellan Lilla Edets kommun och Folkets Hus.

— Det är kul med möjligheten att samarrangera evenemang mellan de olika verksamheterna i kulturarenan i Lilla Edet. På detta sätt kan vi skapa mervärden för kommuninvånarna. Kul att så många var intresserade av att få ta del av programmet under dagen, säger Erik Larsson, bibliotekschef i Lilla Edets kommun.
 
Dagen började på Lilla Edets bibliotek där det fanns möjlighet att få tips på böcker från tidigare nobelpristagare. Efter det visades filmen I´m not there där skådespelare som Marcus Carl Franklin, Ben Whishaw, Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere och Cate Blanchett spelar karaktärer som är baserade på olika perioder i Bob Dylans liv.

— Idag är första gången sedan invigningen av kulturarenan som vi samarrangerar ett evenemang. Härligt att se att det är många besökare här idag. Vi hoppas kunna fortsätta arrangera liknande evenemang i framtiden, berättar Jessica Pedersen, verksamhetschef på Folkets Hus Lilla Edet.

Louise Hallgren tillsammans med Tobias Dahlström avslutade dagen med fler tolkningar av Bob Dylans låtar.

Uppskattade tolkningar av Bob Dylans låtar


Som avslutning på kvällen bjöds det på en konsert med tolkningar av Bob Dylans låtar. Först ut var musikskolans elever och lärare som bland annat bjöd på Blowing in the wind. Efter det spelade Louise Hallgren och Tobias Dahlström Don´t think twice it´s alright och flera andra låtar som publiken väl kände igen. Louise Hallgren känns även igen som bibliotekarie på Lilla Edets bibliotek.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »