Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-11-27
Senast uppdaterad: 2018-11-27

En tonsatt succé när musikskolan firades!

Många strömmade in till Folkets Hus i lördags för att fira musikskolans 40-årsjubileum och officiella namnbyte till Kulturskolan i Lilla Edet. Det var härlig stämning i den näst intill fulla salongen.

Musikskolan i Lilla Edet startade 1978 och nu var det dags att fira detta tillsammans med nuvarande, gamla elever och lärare. Programmet var välfyllt med allt från solosång, utställning, anekdoter från förr till dansande troll. Besökarna var många, bland annat Kajsa Paulsson som åkt från Göteborg för att vara med på jubileet.

 

Jag har tidigare jobbat som kultur- och fritidschef här i Lilla Edet och det är så roligt att komma tillbaka och träffa nya och gamla elever igen. Alla är så duktiga, jag blev så rörd att jag inte kunde hålla tårarna tillbaka när konserten började, säger Kajsa Paulsson. Hennes dotter Emmy Paulsson instämmer glatt.

Ingmarie Romell, Emmy Paulsson och Kajsa Paulsson minglade runt efter konserten.

Musikskolan föds


Sara Martinsson var konferencier för kvällen och som tidigare elev på Lilla Edets musikskola hade hon en hel del historier att berätta för publiken som lockade till både skratt och nyfikenhet.

Saras pappa Ingemar Martinsson, en av grundarna till musikskolan kom även han upp på scenen och berättade hur musikskolan föddes. Det var i början en frivillig utbildning där eleverna betalade 15 kronor per termin. Det blev snabbt ett hårt tryck när eleverna blev fler och det skapades ett behov att starta upp en musikskola.

– Skolan har växt ur lokal efter lokal, nu hoppas jag att Folkets Hus räcker till ett tag framöver, säger Ingemar Martinsson med ett skratt.


Han hann även med att berätta en och annan anekdot där gamla elever i publiken var huvudpersoner.

Musikskolan blir Kulturskolan

Kommunens arbete, att bli kulturskola har pågått under en längre tid, nu har det blivit verklighet, tack vare statligt stöd.

– Det känns väldigt roligt att vi nu är en kulturskola och förutom musik kan erbjuda dans, teater, bild/form och på så sätt nå ut till en större målgrupp, säger kulturskolans chef Ingmarie Romell.

Att det var ett kalas och tillhörande namnbyte gick ingen obemärkt förbi. När konserten var slut utbringade hela salen ett fyrfaldigt hurra tillsammans med musikanterna som spelade tillhörande fanfar.

Ordförande Annette Fransson och vice ordförande Carina Andersson i kultur- och fritidsnämnden lämnade över en blomma och önskade kulturskolan lycka till.

Personal på kulturskolan tillsammans med ordförande och vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »