Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2012-06-18
Senast uppdaterad: 2012-06-18

EU-finansiering av Omställningskontoret

+

logga Omställningskontoret
Omställningskontoret+ beviljas 17,5 Mkr ur den europeiska regionala utvecklingsfonden för en kraftfull satsning på näringslivsutveckling och sysselsättning i de 14 kommunerna i Fyrbodal samt i Essunga, Grästorp och Lilla Edet. Övriga finansiärer är Näringsdepartementet, Västra Götalandsregionen, Fyrbodals kommunalförbund och Trollhättans stad som sammantaget satsar 30 Mkr till och med 2014.

- Satsningen är en del i den västsvenska kraftsamlingen efter Saabs konkurs, som berör långt fler kommuner än Trollhättan, förklarar Birgitta Losman, ordförande i det Västsvenska strukturfondspartnerskapet, som idag prioriterat projektet för beslut.

- Det handlar inte om monetära bidrag till enskilda företag, utan om utvecklingsinsatser som stärker företagen och samtidigt förnyar och breddar näringslivet, säger Lars Hjalmarson, projektledare för Omställningskontoret+.

Omställningskontoret+ består av fem delprojekt. De mest omfattande insatserna genomförs i det befintliga näringslivet, i företag i alla branscher, genom:

  • Företagsutveckling genom coachinsatser 11 upphandlade företagsutvecklare stöttar företagare i utvecklingsskeden. Genomförs av Almi Företagspartner Väst
  • Finansieringsrådgivning Finansieringslösningar och kompetens till företag i expansions- och utvecklingsskeden eller som har en innovation att kommersialisera.

Delprojekt för nyetableringar och nystarter av företag kommer också att genomföras:

  • Nyföretagande Utökad nyföretagarrådgivning av NyföretagarCentrum Väst
  • m-handel En projektarena för implementering av handel med mobilen som plånbok. Drivs av Högskolan Väst i samverkan med företag i branschen
  • Etableringsservice I nära samverkan med kommunernas näringslivsenheter utveckla ett nytt koncept för etableringsservice

Du kan läsa mer på deras webbplats: www.omstallningskontoret.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information: Projektledare Lars Hjalmarson: 070-348 65 22  

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »