Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-10-20
Senast uppdaterad: 2020-10-20

Familjer provar olika fysiska aktiviteter i Sportskolan

Raghed Alkaddah tränar kastteknik med boll innan det är dags att kasta spjut, när Sportskolan testar friidrott hos IK Bergaström.

I Sportskolan är alla barn från 6 år och uppåt i Lilla Edets kommun välkomna att, tillsammans med sina föräldrar, testa på olika fysiska aktiviteter. Sportskolan för familjer arrangeras genom ett samarbete mellan Lilla Edets kommun, studieförbundet SISU Idrottsutbildarna och flertalet idrottsklubbar i kommunen.

Tillsammans provar gruppen fysiska aktiviteter i olika former en eftermiddag i veckan under totalt nio tillfällen. Exempelvis friidrott, basket, tennis, bågskytte och orientering. Sportskolan håller till i Ströms Slottspark och i olika idrottsklubbars lokaler runt om i kommunen. Att delta är kostnadsfritt.


– Målet är framför allt att få barn och unga i rörelse och hjälpa dem att hitta en aktivitet som de tycker om och vill fortsätta med. Vi kan också se att deltagandet i Sportskolan stärker samspelet mellan barn och föräldrar samt bidrar till integration, säger Maria Nordberg, från Lilla Edets kommuns integrationsteam.

På jakt efter rolig sport

– Vi är på jakt efter en sport som hela familjen kan utöva tillsammans. Så att få chansen att prova på olika aktiviteter på det här sättet passar bra för oss, konstaterar Maria Kindgren som deltar i Sportskolan tillsammans med sin man och deras fem barn i åldrarna 6-15 år.


Även deltagaren Anwar Alkaddah är mycket positiv:


– Det är perfekt att röra på sig samtidigt vi har roligt tillsammans. Det är jättetrevligt att umgås med gruppen och jag märker på barnen att det här gör dem glada.


– Intresset för Sportskolan visade sig vara stort. De 20 platserna fylldes omedelbart, berättar Maria Nordberg som nu även börjat planera för en ny Sportskoletermin under kommande vår.


Kommunens del i projektet finansieras med bidrag från Länsstyrelsen.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »