Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-12-10
Senast uppdaterad: 2013-12-11

Färgglad bebisteater i Lilla Edet

Lilla Edets bibliotek hade under tisdagen besök av Sagofen Isadora, som bjöd på föreställningen Aooii för de allra minsta barnen.

Nio bebisar i åldrarna 0-1 år sitter runt scenen. En handdocka dyker upp och omsluts av en sjal. En badboll flyger i luften. Barnens kinder kittlas av en fjäder. Svävande såpbubblor följs av stora ögon. Samtidigt ljuder Sagofen Isadora Aa-oo-ii i olika tonfall och tempo. Barnen tittar koncentrerat på den nästan ordlösa men färgglada föreställningen. Plötsligt urskiljs ett ord mellan vokalljuden - hopp. Och bebisarna hoppar.

- Jag utgick från mitt första minne när jag skapade föreställningen, berättar skådelspelaren Josefina Karlsson Vergare. Jag var 1,5-2 år och låg under ett rosa täcke. När jag hittade ett likadant tyg som täcket bestod av blev det utgångspunkten.

Ärliga reaktioner från publiken


Föreställningen handlar om att man hela tiden förändras som människa. Att gå från att vara puppa till att vara fjäril.

- Alla kan delta i "vanlig teater". Därför ville jag göra en upplevelsebaserad och mer visuell föreställning. Då funkar den för bebisar, berättar Josefina.

Josefina är en av få som spelar teater för bebisar i Sverige.

- Föräldrarna undrar ofta "hur går det här", tills de ser att det fungerar på barnen. Barnen har inga referenser när de är så små. Det är rena uttryck.

Ett av barnen är där i sällskap med sin mamma Maria och mormor Ulla.

- Det syns att barnen är med och tittar. När skådespelaren gick bakom scenen var det tydligt att de väntade på att hon skulle komma fram igen, säger mormor Ulla.

Första teatern för bebisar i Lilla Edet


- Vi har aldrig haft bebisteater förut, berättar bibliotekets Tove Hjorth. Det är kul att ha något för de minsta. Det kan vara stimulerande och utvecklande även för de små.

Tidigare under dagen bjöd Sagofen Isadora på föreställningen Krokodilen i filen för barnen på förskolan Smultronstället.  

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »