Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-10-18
Senast uppdaterad: 2019-10-18

Festlig trerätters höstmiddag på våra särskilda boenden

Idag hade kommunens alla särskilda boenden höstfest på temat skog & vilt, där alla boende serverades trerättersmiddag med olika kulturinslag.

På Soläng, Lindkullen och Pilgården firades idag hösten med god mat och årstidsinspirerad dukning med levande ljus, höstblad, kottar, kastanjer, ljung och rönnbär.


Mat lagad med kärlek

Menyn för dagen var minst sagt läskande. Till förrätt serverades en krämig svartrotssoppa med brynt purjolök med hembakat fröknäcke. Huvudrätten bestod av älgfärsbiff, kantarellsås, rostade rotfrukter och rårörda lingon. Till efterrätt bjöds det på pannacotta med kryddäpplen och så kaffe till det såklart!

– Personalen lägger ner själ och hjärta i maten och då blir det gott! säger kostchef Mariette Axelsson Horst.


Personalen går på jakt

Som en extra krydda fick alla middagsgäster ett häfte innehållande menyn och en av kostenheten utvald dikt, som lästes upp under middagen. I år har varje enhet även fått musiktips där bland annat Thore Skogmans Älgjakten fanns med på listan. Mariette berättar att det är ett långsiktigt planerade för att få till en festmiddag och att det blir lyckat tack vare personalens engagemang.

– Det är så härligt att se hur all personal är så positiv och engagerad i allt från maten till dukningen. Personalen går till och med på jakt under fritiden för att hitta det perfekta dukningsmaterialet.

Festmiddag på vår och höst

Två gånger om året, höst och vår serveras det en trerättersmiddag med dukningar som passar för årstiden på kommunens särskilda boenden.

– Det är viktigt att känna att det är fest ibland, oavsett om man bor på ett boende eller inte, säger Mariette.


En fundering med glimten i ögat från en av de boende var:

– Hur kommer det se ut på jul när det görs såhär mycket en helt vanlig höstdag?

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »