Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-02-07
Senast uppdaterad: 2020-02-07

Fokus på framtidstro under yrkesmässa på Fuxernaskolan

Mathias Niemisalo provar brandmansutrustning tillsammans med brandmännen Andreas Nelin och Daniel Löf.

Idag arrangerades en yrkesmässa på Fuxernaskolan för årskurs 7 och 8. Närmare ett 30-tal yrken fanns representerade för att inspirera och ge svar på elevernas frågor.

Tanken med yrkesmässan är att ge eleverna direktkontakt med personer från olika yrkesgrupper och förstahandsinformation om hur det är att jobba inom dessa yrken.


Under årets mässa kunde ungdomarna möta en journalist, industrimekaniker, förskollärare, elektriker, socialsekreterare, lantbrukare, fysioterapeut, församlingsassistent inom Svenska kyrkan, bibliotekarie, bygglovshandläggare, friskvårdskonsulent för hundar samt en jurist med flera. På plats fanns också representanter från fastighetsbolaget Edethus, räddningstjänsten och Försvarsmakten.


– Nytt för i år är vårt fokus på framtidstro och framtidsdrömmar. Det är viktigt att vi får våra elever att tro på framtiden. Att det finns något för alla och att de har möjlighet att bli vad de vill, bara de arbetar för det, säger studie- och yrkesvägledare Ann-Katrin Johannsson som arrangerat årets yrkesmässa.

Intressanta yrken

– Det här var tungt, konstaterade Mathias Niemisalo i 7D glatt när han i räddningstjänstens monter provade stora delar av brandmansutrustningen. Jag funderar på att bli brandingenjör, berättar han.

 

Johanna Cäceres Burman i 7E tyckte att det var intressant att få höra om alla olika yrken.

 

– Mest intressant var det att prata med dem inom Försvarsmakten, för den typen av yrken visste jag inte så mycket om. Journalistyrket var också intressant att få veta mer om. Men jag vill nog bli arkitekt, säger Johanna Cäceres Burman.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »