Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2012-11-30
Senast uppdaterad: 2013-01-07

Följ miljöjulkalendern och få tips för hållbara transporter

Tomte med släde

Tomten reser miljövänligt i jul.

Även i år är Lilla Edets kommun med i miljöjulkalendern. Temat för i år är passande nog transporter och syftet är att du ska börjar reflektera över hur dina val kan minska dina och samhällets transporter.

Fram till jul får alla kalenderbitna 24 miljösmarta tips och i vår kommun händer det just nu mycket på området. Den nya dubbelspåriga järnvägen ökar möjligheterna att resa kollektivt och med dagens teknik finns det också möjlighet att dra ner på antalet jobbresor.

– Att mötas utan att resa är något som många redan gör via smartphones och datorer. Även kommunen jobbar med resfria möten genom olika tekniker där man delar dokument, ser den man talar med i datorn och samtidigt kan vara på sin arbetsplats om någon behöver hjälp, säger Helena Grimm, miljöplanerare i Lilla Edets kommun.

I kommunen jobbas det också med att ställa om resandet från bil till buss och tåg.

–  Istället för att sitta i bilen, bli stressad och riskera olyckor kan man på bussen och i tåget få effektiv arbetstid. Dessutom slipper man leta parkeringsplats och betala för både parkering och trängselskatt.

Klicka här för att komma till miljöjulkalendern (öppnas i nytt fönster)

Så följer du kalendern


Från den 1 december fram till julafton kommer du få konkreta tips över hur du kan ändra dina transporter i vardagen. Varje lucka presenteras av en person från Västra Götaland som gör en personlig anknytning till dagens tema. Bakom en av luckorna gömmer sig också en tävling! Följ kalendern på www.miljojulkalendern.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller genom att klicka på bannern för Miljöjulkalendern 2012 som finns under nyheterna på startsidan för lillaedet.se

Om miljöjulkalendern


Hållbar utveckling Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster startade kalendern inför julen 2009 för att nå ut med ett miljöbudskap i juletider, Förutom Lilla Edets kommun deltar ytterligare 22 kommuner från Västra Götaland.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »