Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-05-18
Senast uppdaterad: 2021-05-18

Förändrad tidsplan för införandet av matavfallsinsamlingen

Tidsplanen för införandet av matavfallsinsamlingen i Lilla Edets kommun har behövt revideras. Främsta orsaken till detta är förseningar av inköp av nya avfallsbilar och rekrytering av ny projektledare.

Under hösten 2020 infördes matavfallsinsamling i flerfamiljshus och verksamheter. Hos privatpersoner som bor i villa har etapp 1, av totalt fyra etapper, genomförts under våren 2021.

 

– Införandet av etapp 1 har gått bra, vilket känns tryggt inför kommande etapper. Tanken är nu att vi startar etapp 2 under hösten 2021. Inför de avslutande två etapperna är vi beroende av våra nya avfallsbilar. Upphandlingen är precis klar, men tyvärr är leveranstiden 10-12 månader. Det innebär att vi inte kommer få fordonen förrän i början av 2022, säger Anna Berlin, tf enhetschef avfall och återvinning.

 

Under våren har vi inom projektet också sett över vilka områden som ska ingå i vilken etapp. Mer detaljerad information om de olika etapperna kommer presenteras på lillaedet.se/matavfall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under hösten.

 

Du som bor i villa kommer få information hemskickad via brev när införandet närmar sig i ditt område.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »