Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-03-03
Senast uppdaterad: 2017-03-03

Föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet inspirerar under året

Under 2017 gästas Lilla Edet av fyra fängslande föreläsare som väcker tankar, glädje och engagemang. Föreläsningskvällarna som belyser olika ämnen kommer också att bjuda på mingel och eftersnack med förläsaren och de andra deltagarna, samt lättare förtäring och dryck.

Syftet med föreläsningsserien är att utveckla det positiva samspelet som finns mellan föreningslivet, näringslivet och invånarna i Lilla Edets kommun. Det är Lilla Edets kommun genom folkhälsoutskottet, Företagscentrum och Folkets Hus som går samman och arrangerar. Genom att dra nytta av varandra och satsa gemensamt kunde föreläsningsserien "Tillsammans Lilla Edet" bli verklighet. Handelsutvecklare Ylva Laudon på Företagscentrum berättar:

— I diskussioner med Företagscentrums styrelse ville vi skapa samhörighet och möten mellan människor och vi tror att föreläsningarna skapar en kreativ mötesplats. Vi vill inspirera och skapa glädje och engagemang i Lilla Edet!

Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare på Företagscentrum fortsätter:

— Det här är ett tillfälle att skapa en mötesplats för företag, föreningar och privatpersoner. Det blir också en plats att nätverka. Vi ville tillsammans anordna något som skapar glädje och inspiration och som ger något tillbaka till de vi finns här för.

Kända namn på programmet


Först ut som föreläsare 2 mars är Lotta Nilsson som driver Träningskliniken i Skärhamn och är tävlingsledare för Tenson Tjörn Triathlon. Hon följs av TV-profilen och programledaren Kristin Kaspersen 27 april, IT-professor Bo Dahlbom 21 september och sist ut 26 oktober är Tina Thörner, kartläsare och trefaldig damvärldsmästare i rally.

— Föreläsarna tackade ja direkt när vi tog kontakt med dem. De tyckte alla att upplägget med föreläsningsserien var spännande och ville gärna vara en del av det, berättar Eva-Lena Julin Rydbo, folkhälsosamordnare, Lilla Edets kommun.

Folkets Hus verksamhetschef Jessica Pedersen berättar vidare:

— För Folkets Hus del känns samarbetet med de olika aktörerna från kommunen extra bra, eftersom det på egen hand är svårt att få ihop en hel serie av föreläsare. Ju fler kompetenser och kontakter, desto lättare går det. Dessutom blir det roligare att jobba tillsammans. Det känns otroligt spännande och givande att hitta nya vägar för att nå ut till alla i kommunen. 

Ungdomar också en målgrupp


Föreläsningarna hålls i Stora Salongen i Folkets Hus, där många får plats samtidigt som man kan skapa en känsla av att komma nära som åhörare. Vissa av föreläsarna kommer också att arbeta i skolorna med eleverna, så att kommunen även når målgruppen ungdomar. Till exempel kommer Kristin Kaspersen att arbeta under en dag tillsammans med Fuxernaskolans högstadieelever, för att sedan föreläsa i Folkets Hus på kvällen.

Paketpris eller separata biljetter


Biljetterna kostar 195 kronor styck och då ingår också mingel och eftersnack med föreläsaren, samt lättare förtäring och dryck. Det går även att köpa biljetter till alla föreläsningar till ett rabatterat paketpris.

Varmt välkommen till en spännande föreläsningsserie!

Se program, priser och gör din bokning!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »