Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-11-24
Senast uppdaterad: 2021-11-24

Företagsbesök hos Färgburken och Lilla Edets Begravningsbyrå

Färgburken fick diplom av kommunalråd Julia Färjhage.

Färgburkens Richard och Jonna Cander fick diplom av kommunalråd Julia Färjhage.

Att företag trivs i Lilla Edets kommun är viktigt. Därför verkar kommunen och FöretagsCentrum Lilla Edet för ett så bra företagsklimat som möjligt, så att företag vill etablera sig i vår kommun och har goda förutsättningar att bedriva sin verksamhet och växa. För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Denna gång får du bekanta dig med Färgburken och Lilla Edets Begravningsbyrå.

Färgburken

Butiken Färgburken i centrala Lilla Edet togs nyligen över av Richard Cander som också äger Cander Bemanning AB.


Josefine som arbetat i butiken i sju år arbetar fortsättningsvis kvar och med hennes gedigna kunskap i botten har Färgburken nu även nyanställt Katarina som börjar inom kort.


Tre snabba frågor till Richard och Jonna Cander:

Vad har ni på gång just nu?

Just nu är det mycket nytt för oss att sätta oss in i kring butiken. Det är leverantörer att förhandla med, det är system som ska fungera och det är nya rutiner som ska sättas på plats. Men vi ser att vi tillsammans med personalen tar stora steg varje dag och fortsätter att driva vidare den tidigare ägaren Eive Vikingssons arv med att sätta färg på Lilla Edet.


I systerföretaget Cander Bemanning AB är det fortsatt högt tryck och vi plockar hem nya affärer hela tiden. Det är ett skrikande behov efter våra tjänster inom städ, bygg och fastighetsskötsel.

Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Färgburken är en etablerad verksamhet där vi kommer finslipa vissa detaljer för att det ska bli ännu bättre, men det blir inga stora förändringar. Vi strävar efter att butiken blir kundstyrd - vi kommer att lyssna mycket på vad kunderna vill ha och se till att det finns. Sedan har vi en del intressanta tankar kring att bredda produktsortimentet.

Vad har du för motto?

Det finns många bra motton! I stället för ”jag kan inte”, säger jag hellre ”jag har bara inte lärt mig än", men jag tror jag kommer tillbaka till att "allt är möjligt".


Lilla Edets Begravningsbyrå

Eileen Broström (vänster) tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage (höger).

Eileen Broström (vänster) tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage (höger).

Lilla Edets Begravningsbyrå har funnits i nuvarande lokaler i 10 års tid och trivs fint som den lilla personliga begravningsbyrån i Lilla Edet. I februari i år började Eileen Broström arbeta där efter att i 23 år ha arbetat som flygvärdinna.

Eileen har många nya tankar på vad hon vill göra för att byrån ska utvecklas och hänga med in i framtidens nya utmaningar.

Tre snabba frågor till Eileen Broström:


Vad har du på gång just nu?

Just nu nätverkar jag med lokala företagare runt om i Lilla Edet, bland annat florister och Disponentvillan för att kunna ha minnesstunder där för de som önskar. Jag vill gärna samarbeta med lokala företagare för att det är enkelt, roligt och viktigt att vara lokallojal.

Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Vi vill fortsätta att vara den lokala begravningsbyrån i Lilla Edet med nära och personliga avsked. Man ska känna att det är enkelt, tryggt och att man kan komma in till oss och ställa frågor. Vi planerar för föreläsningar om Livsarkivet och vad det innebär, samt de juridiska frågorna runt omkring.

Vad har du för motto?

Vi vill ge ett personligt, varmt och omtänksamt bemötande anpassat till varje unikt möte och strävar alltid efter att skapa en personligt utformad, skräddarsydd begravning som speglar den avlidne. Vi ser människan i allt vi gör.

Företagare?

Vill du ta emot ett företagsbesök på ditt företag? Läs mer och anmäl ditt intresse!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »