Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-10-05
Senast uppdaterad: 2021-10-06

Företagsbesök hos Ica Matkassen Lödöse och ERA Axelssons Fastighetsbyrå

Lars Hansson, Ica Matkassen Lödöse, i digitalt möte med kommunalråd Julia Färjhage.

Lars Hansson, Ica Matkassen Lödöse, i digitalt möte med kommunalråd Julia Färjhage.

Under hela Näringslivsveckan 4-8 oktober uppmärksammar vi kommunens näringsliv på olika sätt. Varje dag presenterar vi några företag som nyligen fått företagsbesök från FöretagsCentrum och kommunalråd.

Ica Matkassen Lödöse

För 33 år sedan tog familjen Hansson över Ica Matkassen i Lödöse. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sedan dess har det hänt mycket. Ägaren Lars Hansson berättade under samtalet att de har ett stort engagemang för hållbarhet och miljöarbete, något som de skulle kunna vara tydligare med att kommunicera ut till sina kunder. Exempel på det är att Ica Matkassen använder miljöbilar, grön el samt att de är på gång med att montera solpanel och energisparande LED-belysning.


Samtalet berörde också framtida byggnationer i Lödöse, parkeringar och hur det fungerar kring företagets kontakter med kommunen.

Tre snabba frågor till Lars Hansson

Vad har ni på gång just nu?

Vi har miljö, hållbarhet och framtidens butik som ledstjärna. Vi undersöker och tittar på att sätta in ett nytt undertak i butiken. Det skulle medföra en energibesparing från de lysrör vi använder idag. Vi tittar också på att sätta upp solpaneler på taket. Det blir även ett facelift av utsidan, dels för att modernisera intrycket av butiken, men också för att synka ihop det med kommunens satsning på torget utanför.


Ica håller på att få fram och snart lansera självscanning i mobilen. Det tror vi kan vara rätt koncept för oss mindre butiker. Vi planerar också in kompetensutveckling.


Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Positivt! Det känns riktigt roligt att detaljplanerna för södra kommundelen börjar bli klara och att avloppsfrågan har fått en lösning. Utvecklingen av handeln i stort stämmer väl med vårt koncept och våra planer.


Vi har skapat en attraktiv arbetsplats med fantastiska medarbetare! Det är vår grund och det som gör att kunderna uppskattar oss. Tillsammans med vårt erbjudande i form av sortiment och priser, blir vi väldigt prisvärda. Våra kunder uppskattar det vi gör för bygden, föreningslivet, miljön, medarbetarna och kunderna. Det känns oerhört roligt och inspirerande inför framtiden!


Vad har ni för motto?

Ica Matkassen ska vara Göta Älvdalens trevligaste butik, med den bästa servicen, trevligaste personalen och konkurrenskraftiga priser. 

Evelina Martinsson på ERA Axelssons Fastighetsbyrå

Evelina Martinsson, ERA Axelssons Fastighetsbyrå.

ERA Axelssons Fastighetsbyrå

Evelina Martinsson på ERA Axelssons Fastighetsbyrå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en av Lilla Edets engagerade mäklare. Hon berättar att bostadsmarknaden går väldigt bra och att det finns ett stort intresse för att flytta till Lilla Edet. Samtalen handlade också om hur det fungerar med kommunkontakter, framtida byggnation och möjlighet att utveckla Lilla Edets centrum.

Tre snabba frågor till Evelina Martinsson

Vad har ni på gång just nu?

Vi kommer att flytta till större lokal under nästa år för att kunna växa med fler mäklare.


Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Jag ser mycket positivt på Lilla Edet för mäklarbranschen. Det är fortsatt stort intresse för att flytta till Lilla Edet, mycket tack vare det geografiska läget såklart och fortsatt förhållandevis låga priser i jämförelse med kommuner runtomkring. Jag hoppas på en positiv trend där fler vågar satsa på att starta upp företag nu när underlaget växer.


Vad har du för motto?

Jag har två motton som jag ofta använder mig av. Det ena är ”det blir som det ska.” Och betyder med andra ord att allting har en mening. När saker och ting går emot mig försöker jag alltid landa i just det. Det andra mottot är ”det som är gjort är gjort.” Det handlar alltså om att inte skjuta upp saker till framtiden. Det är bättre att agera direkt och få saker gjorda.

Vill ditt företag också ta emot företagsbesök?

Läs mer och kontakta FöretagsCentrum! Länk till annan webbplats.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »