Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-10-25
Senast uppdaterad: 2021-10-25

Företagsbesök: SBIS Svensk Bygg & Industriservice AB och Lilla Edets Begravningsbyrå

Robert Ekman, SBIS Svensk Bygg & Industriservice AB

Robert Ekman, SBIS Svensk Bygg & Industriservice AB

I dagarna fick två företag i kommunen besök av kommunalråd Julia Färjhage och FöretagsCentrum. Här får du bekanta dig med SBIS Svensk Bygg & Industriservice AB samt Lilla Edets Begravningsbyrå.

SBIS Svensk Bygg & Industriservice AB

SBIS AB har cirka 20 anställda som utför allt inom byggnation, nybyggnation, renovering och tillbyggnation, måleri och fastighetsservice. Robert Ekman berättar att företaget arbetar både mot företagskunder och privatpersoner. Just nu är det fullt upp efter pandemin! Företaget har avtal med Lilla Edets kommun och utför en del arbeten på främst fritidsanläggningar. Under företagsbesöket samtalade vi också om skolan, brandstationens framtida placering, möjligheten att bygga padelhall och hur det är att jobba med Lilla Edets kommun som kund.

Tre snabba frågor till Robert:

 

Vad har du på gång just nu?

Just nu så har vi flera projekt igång. Vi renoverar en bostadsrättsförening i Majorna i Göteborg åt HSB, där vi målar om fasad och byter tak. Vi gör också ett liknande arbete åt en förening i Kålltorp där vi renoverar fasad och åtgärdar ventilation. Här på hemmaplan bygger vi även ut Preem Frendo- tappen på Ström, där vi bland annat skapar nytt lager och nya personalutrymmen samt bygger om hela butiken. Parallellt med dessa så har vi en del ramavtal med Landstinget och kommuner och kommunala verksamheter som bland annat Lilla Edet, Tjörn, Vänersborg och Ale.


Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Jag tycker framtiden ser ljus ut trots att pandemin varit ett orosmoln. Vi har stark orderingång och många bollar i luften som jag har stark tro på inför kommande år.


Vad har du för motto?

Vi tror på att skapa ett mervärde både för oss och för kunden genom att bedriva en ansvarsfull verksamhet.

Lilla Edets Begravningsbyrå

Eileen Broström, Lilla Edets Begravningsbyrå (vänster) tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage (höger)

Eileen Broström, Lilla Edets Begravningsbyrå (vänster) tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage (höger)

Begravningsbyrån har funnits i nuvarande lokaler i tio års tid och företaget trivs fint som den lilla personliga byrån i Lilla Edet. I februari i år tog Eileen Broström över verksamheten efter att i 23 år tjänstgjort som flygvärdinna. Eileen har många tankar på vad hon vill göra för att byrån ska utvecklas och hänga med in i framtidens nya utmaningar.

Tre snabba frågor till Eileen:

Vad har du på gång just nu?

Just nu nätverkar jag med lokala företagare runt om i Lilla Edet, bland annat florister och Disponentvillan för att kunna ha minnesstunder där för dem som önskar. Vi vill gärna samarbeta med lokala företagare för att det är enkelt, roligt och viktigt att vara lokallojal.


Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?

Jag vill att vi fortsätter att vara den lokala begravningsbyrån i Lilla Edet med nära och personliga avsked. Man ska känna att det är enkelt, tryggt och att man kan komma in till oss och ställa frågor. Vi ordnar också föreläsningar om Livsarkivet och vad det innebär samt de juridiska frågorna runt omkring.


Vad har du för motto?

Vi vill ge ett personligt, varmt och omtänksamt bemötande anpassat till varje unikt möte, och alltid sträva efter att skapa en personligt utformad, skräddarsydd begravning som speglar den avlidne. Vi ser människan i allt vi gör.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »