Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-08-28
Senast uppdaterad: 2015-09-08

Första spadtaget för fler villor i Ekeberg

Igår togs första spadtaget för bostadsrättsföreningen Bambi, Myresjöhus senaste satsning i Ekeberg med 22 stycken enplansvillor. De första husen kommer vecka 42 och familjerna börjar flytta in mellan april-maj 2016.

Trots att regnet fullkomligt vräkte ner bjöd Myresjöhus och mäklarfirman HusmanHagberg in till en trevlig tillställning. Kommunalråden Ingemar Ottosson och Julia Färjhage tillsammans med Olle Pettersson från Myresjöhus tog det första spadtaget. På plats fanns även familjerna och paren som till våren flyttar in i enplansvillorna och bostadsrättsföreningen Bambi.
 
— Vi på Myresjöhus söker oss till utkanten av Göteborg, i områden med närhet till kommunikation, då är pendelstationen i Lödöse och Ekebergsområdet perfekt. Det har gått snabbt att sälja husen just för de goda kommunikationerna och att vi här i Lödöse har möjlighet att bygga enplanshus, precis det som folk efterfrågar. Hit har framförallt barnfamiljer och yngre familjer valt att flytta, säger Olle Pettersson i sitt tal.

— Jag vill ta tillfället i akt att tacka kommunen för det goda samarbetet, det är jätteroligt att jobba tillsammans med er och vi känner oss alltid välkomna!
 
Olle Pettersson tackade särskilt Cecilia Friberg, kommunens mark- och exploateringschef, för det goda samarbetet genom åren.

— Nu ser vi fram emot fler utvecklingsområden och samarbeten tillsammans.

Kommunalråd Ingemar Ottosson stämde in och önskade Myresjöhus lycka till med uppstarten av byggnationen och hälsade också de nya familjerna och paren varmt välkommen till kommunen.

— Denna byggnation är viktig för hela kommunen och Lödöses fortsatta tillväxt och utveckling. Vi ser också fram emot fler projekt tillsammans.
 
Av de nyinflyttade är 70-80 % barnfamiljer, några är också tidigare kommuninvånare som vill ha något nytt och mindre berättar HusmanHagbergs mäklare Christine Löfgren som ansvarat för försäljningen:

— Jag tror starkt på detta område och nu har det verkligen lossnat rejält. Det ringer fortfarande folk som vill sätta upp sig på kö för framtiden. Närheten till pendelstationen och Göteborg är den "gröna knappen". Vi har nått den yngre målgruppen genom att vi jobbat digitalt. Många är från Göteborg och Mölndal. Även Bodagen på Lödöse museum i mars som arrangerades av kommunen gav mycket.

Familjen Hallberg som till våren flyttar till Lödöse från Mölndal.

Emelie och Fredrik Hallberg är från Mölndal och en av familjerna som kom till gårdagens spadtag. De ramlade på nybyggnationen i Lödöse av en slump.

— Jag sökte på Hemnet efter nybyggnationer med låg avgift. Först var vi ute efter ett sommarhus att bygga om, men så hittade vi något mycket bättre.

Rebecka Jarl och Robert Capalov Johansson, som vi också mötte under Bodagen, kom till spadtaget:

— Härligt att det äntligen är på gång! Nu kommer det hända saker vilket vi sett fram emot! Vi har åkt förbi tomten flera gånger och varje gång har vi blivit besvikna att det inte hänt något - men nu går det snabbt och det är underbart. Till våren är vi här!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »