Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-01-08
Senast uppdaterad: 2016-01-26

Fullt med filmintresserade elever på Musikskolan

På tisdagar fylls Musikskolan av filmintresserade elever i åk. 4-6 och åk. 7-9 som vill lära sig mer om filmskapande. Under kursen får eleverna lära sig grunderna i film, filmtekniker i olika genrer, redigering och hur en kamera hanteras. Kursen leds av Fredrik Fornänger. När vi besökte Musikskolan var det dags för den andra lektionen i filmskapande och det var förväntansfulla elever vi mötte. 

Många ungdomar var intresserade av kursen i filmskapande och alla som var intresserade fick inte plats. Därför siktar Musikskolan på ytterligare en kurs till våren.

— Härligt att se hur huset fylls av filmintresserade ungdomar, säger Ingmarie Romell, musikledare på Musikskolan.
 
När vi var på besök var det fullt av elever på plats som såg fram emot lektionens start. Eleverna som går kursen kommer från flera olika skolor bland annat från Fuxernaskolan, Ryrsjöskolan, Strömsskolan och Nya Skolan.

— Jag sökte kursen då jag gillar att filma på fritiden och ville lära mig mer hur det går till, berättar en av eleverna.  

Fredrik Fornänger är den som leder kurserna i filmskapande.

Grunderna i film lärs ut        

   
Fredrik Fornänger är den som leder kurserna i filmskapande. Han har sin bakgrund i filmens värld och har sedan 2000 arbetat som bland annat B-fotograf och startat castingbolaget Feber casting. Under kursen i filmskapande får eleverna lära sig grunderna gällande film, olika filmtekniker inom genrer, redigering och hur en kamera hanteras. Kursen pågår i sex veckor. Första lektionstillfället fick eleverna göra en presentationsfilm.

— Vi fick bland annat lära oss om hur man filmar halvbild och närbild med kameran under första lektionen, berättar en av deltagarna i kursen.

Varje lektion har olika tema som tillsammans ske ge eleverna grunden inom filmskapande. Tanken är att elevernas filmer så småningom ska visas upp.

— Dagens lektion går ut på att göra trailers med skräckfilmstema. Temat är efter önskemål från eleverna själva, säger Fredrik Fornänger, filmpedagog.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »