Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2022-01-10
Senast uppdaterad: 2022-01-03

Fuxernaskolans högstadium uppmärksammas för sitt arbete under fjärrundervisningen

När Fuxernaskolan årskurs 7-9 under våren 2021 gick över till delvis fjärrundervisning fick Göteborgsregionen upp ögonen för skolans arbetssätt. Nu lyfts Stödteamets arbete och Tips och Trix med Anki och Kajsa fram som goda exempel i podden distanspedagogik.se.

Distanspedagogik.se är en sajt som fungerade som ett stöd när skolor i Göteborgsregionen på grund av coronapandemin gick över till fjärrundervisning digitalt på distans. Sajten är framtagen av Göteborgsregionen på uppdrag av Västra Götalandsregionen. På distanspedagogik.se kan lärare hitta inspiration och tips på hur andra har lagt upp distansundervisningen.

 

Tanken med dinstanspedagogik.se är att sajten ska vara en resurs för de pedagoger som undervisar på distans genom att hjälpa till att komma igång, genomföra, utvärdera och utveckla distansundervisningen och att få hjälp att välja digitala verktyg. På distanspedagogik.se finns det både artiklar och poddavsnitt att ta del av.

Fuxernaskolans arbetssätt lyfts fram

När Fuxernaskolan årskurs 7-9 under våren förra året gick över till delvis fjärrundervisning fick Göteborgsregionen upp ögonen för skolans arbete med Stödteamet som hjälp i den digitala undervisningen. Kajsa Olsson, skolkurator på Fuxernaskolan årskurs 7-9 och Ann-Katrin (Anki) Johannsson, studie- och yrkesvägledare på grundskolan, ingår båda i Stödteamet. De blev i november intervjuade av distanspegagogisk.se:s Malin Viberg på Göteborgsregionen och resultatet av intervjun blev poddavsnitt nummer 8 ”Det här gör vi tillsammans”.

Stödteamets arbete och ”Tips och Trix med Anki och Kajsa” uppmärksammas

I podden lyfts Stödteamets fina arbete under distansundervisningen fram. Stödteamet hjälpte till när distansundervisningen inte fungerade fullt ut hemifrån, till exempel när eleverna av olika orsaker inte fick studiero hemma eller när de tekniska förutsättningarna för distansundervisning saknades. Även ”Tips och Trix med Anki och Kajsa” - tips för vårdnadshavare hur de kunde stötta ungdomarna under distansundervisningen - uppmärksammas också eftersom det involverar även vårdnadshavare i elevernas skolarbete på distans.

 

Du hittar alla poddavsnitt på distanspedagogik.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Läs mer om Stödteamets arbete under distansundervisningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »