Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-05-16
Senast uppdaterad: 2016-05-16

Fuxernaskolans restaurang är nu namngiven - välkommen till Kniv & Gaffel!

Gun Mellqvist klipper bandet tillsammans med Junita Eklund samtidigt som Anneli Eriksson avtäcker tavlan med restaurangens namn. Mohammad Abdallah och Theres Johansson hjälps tillsammans åt att hålla bandet.

I strålande solsken var det äntligen dags för den fjärde skolans restaurang i kommunen att få sitt namn. Inför namngivningen samlades alla elever på Fuxernaskolans fotbollsplan. Restaurangerna har namngetts av eleverna själva där varje klass har fått ge sitt förslag. På Fuxernaskolan är det klass 2A som gett det vinnande förslaget — restaurang Kniv & Gaffel.

Under torsdagsförmiddagen samlades eleverna i två omgångar på fotbollsplanen där alla gemensamt ivrigt väntade på att det nya namnet skulle avslöjas. Först ut var F-6 för att sedan följas av 7-9. Minst lika förväntansfulla var Gun Mellqvist, kostchef, Anneli Eriksson, rektor Fuxernaskolan 7-9 och Junita Eklund, rektor Fuxernaskolan F-6.

— Vi är här tillsammans idag för att visa på det samarbete som finns mellan pedagoger, rektorer och kostenheten på skolorna. Det är därför vi gemensamt klipper bandet och inviger restaurangen, berättar Anneli Eriksson och Junita Eklund.

Gun Mellqvist stämmer in och fortsätter:

— Måltiden är en del av skoldagen. För att ha möjlighet att nå målen i skolan är det även viktigt att få i sig ett bra mål mat. Därför måste vi främja attityder till måltiden både bland barn och vuxna.
Efter bandklippningen välkomnades eleverna till restaurang Kniv & Gaffel där det dagen till ära serverades hamburgare och bröd med pommes frites med dressing och sallad och även en efterrätt. Menyn var ett önskemål från eleverna.

I restaurangen var det findukat dagen till ära.

Vinnande förslaget Kniv & Gaffel


Det är eleverna själva som lagt namnförslagen och varje klass har fått ge varsitt förslag. Juryn har bestått av kostenhetens personal. Det var klass 2A som gav det vinnande förslag Kniv & Gaffel för Fuxernaskolans restaurang. Eleverna i klassen röstades gemensamt fram namnet.

— Det är roligt att vårt förslag vann. Det är ett passande namn då det finns både knivar och gafflar i en restaurang, berättar eleverna i klass 2A.

Fuxernaskolans restaurang är den fjärde som får sitt namn av kommunens skolor. Sedan tidigare heter Tingbergsskolans restaurang Guldkullen, Strömsskolans restaurang Kedjan och Ryrsjöskolans restaurang Hajen. Det är eleverna själva som framfört önskemål om att namnge skolornas restauranger. De vill inte gå till "bamba" eller "matsalen". Kostenheten på Lilla Edets kommun har uppmärksammats önskemålen och det är anledningen till att skolorna får en egen restaurang.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »