Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-05-31
Senast uppdaterad: 2018-05-31

Fyra elever från Fuxernaskolan antagna till Summer Camp

Från vänster: Läraren Parveen Saini Wittlåck, Albin Linder, August Linder, Rebecca Karlsson, Monia Kristiansson.

Fyra stycken ambitiösa och studiemotiverade ungdomar från Fuxernaskolan har valts ut för att få delta i Söderberg & Partners Summer Camp 2018.

Sedan några år tillbaka delar investeringsbolaget Söderberg & Partners ut ett stipendium till 100 stycken studiemotiverade ungdomar mellan 14-16 år. Summer Camp består av en veckas vistelse utanför Stockholm där undervisning i matematik, biologi, kemi, fysik och engelska varvas med roliga och spännande fritidsaktiviteter och intressanta gästföreläsningar.

Dagarna består av fyra timmars undervisning och efter det kan man delta i roliga aktiviteter som bland annat fotboll, beachvolley, dans eller seglarskola. En del av undervisningen sker också på engelska, då Summer Camp varje år besöks av ett par gästpedagoger som är knutna till prestigeuniversitet som Oxford och Cambride.

Glada och stolta över att eleverna valts ut

Albin Linder, Rebecca Karlsson och Monia Kristiansson går alla i årskurs nio på Fuxernaskolan. August Linder går i sexan och har fått dispens för att få vara med på Summer Camp. Egentligen ska man vara ett år äldre, men August är redan nu klar med grundskolans matematik, svenska och engelska. Parveen Saini Wittlåck, lärare i matematik, biologi, fysik och kemi på Fuxernaskolan, berättar:

— Vi är glada och stolta över att eleverna valts ut för att få stipendiet. Det här är ett gäng motiverade och talangfulla ungdomar som lägger mycket energi på studierna.

Rebecca Karlsson ser fram emot Summer Camp:

— Det ska bli roligt! Och också ett bra tillfälle att ta reda på lite mer om vilka ämnen jag egentligen är mest intresserad av.

Samarbete med gymnasieskolor

De tre eleverna som går på högstadiet har haft möjlighet att läsa matematik på gymnasienivå i Trollhättan och Göteborg. Parveen Saini Wittlåck berättar att det har fungerat väldigt bra.

— Samarbetet med gymnasieskolorna har funkat väldigt bra och vår rektor har arbetat för att det ska bli så bra förutsättningar som möjligt för de här eleverna.

Parveen uttrycker att det är väldigt roligt som lärare att se hur eleverna får möjlighet att utvecklas i de ämnen de har talang och intresse för. Summer Camp är både en belöning och en möjlighet att fortsätta utvecklas.

— Det ska bli kul att åka, vi ska både ha roligt och lära oss mer, säger August.
— Och en bra förberedelse inför nästa årskurs. Sen lät seglingsskolan på eftermiddagen också väldigt kul, infogar Albin.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »