Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-02-25
Senast uppdaterad: 2019-02-28

Gå på bio med Värdefulla möten

Dokumentären Too Big for the World visas 7 mars kl. 18.30 i Folkets Hus.

Nu är det dags för den fjärde filmkvällen med Värdefulla möten. Vi möter Irene Andersson, en trebarnsmamma från Göteborg som kämpar för muskler och mot fördomar i dokumentären Too Big for the World.

Irene Anderssons är Sveriges bästa professionella kvinnliga kroppsbyggare och bland de högst rankade i världen. Hon har en dröm om att stå på scenen i de allra största tävlingarna i USA: Miss Olympia och Arnolds Classic; Miss International.

Bäst i Sverige

Hennes resa inom bodybuilding började i Sverige, där hon vunnit alla tävlingar som finns i senior och veteranklass för damer, men hon ville inte stanna där. Hon började träna ännu hårdare och satsade allt för att vara med i prestigefulla tävlingar i USA, men där tog det stopp. 2014 kom nyheten om att tävlingarna för kvinnor skulle läggas ner.


Följdes under flera år

Ett filmteam följde Irene under flera år och hennes stenhårda jobb till den perfekta tävlingsformen. Dokumentären var till en början tänkt att följa hennes resa från tävlingar i Sverige till USA, men 2014 kom beskedet att tävlingarna för kvinnor i USA inte längre skulle hållas. Arnolds Classic; Miss International gjordes istället om till en tävling i bikini fitness. Då tog livet för Irene en ny vändning och kampen om kvinnors rättigheter inom kroppsbyggande startade.


Fångande dokumentär

Filmen fångar en kvinnas kamp mot orättvisor och de olika synsätten på kvinnlig och manlig bodybuilding. Irene har blivit en stor förebild för andra kvinnor inom denna träning- och tävlingsgenre.


Filmen visas i Folkets Hus 7 mars klockan 18.30. Du köper dina biljetter via folketshus.nu Länk till annan webbplats., 90 kronor.

Missa inte denna chansen att se en gripande dokumentär på bio!


Värdefulla möten

Värdefulla möten är ett samarbete mellan Lilla Edets kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Folkets Hus. Tillsammans vill arrangörstrion erbjuda kulturupplevelser som skapar värdefulla möten mellan publiken och verket (filmen, musiken eller konsten), nya möten mellan personer i publiken och kanske ett möte med något nytt inom sig själv.


Vill du se hela programmet för Värdefulla möten kan du läsa mer här

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »