Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-06-21
Senast uppdaterad: 2021-06-21

Gläntan får stipendium

Dagverksamheten Gläntan på Pilgårdens äldreboende har tilldelats ett stipendium från Alzheimersfonden. Pengarna ska användas för att kunna erbjuda deltagarna fler aktiviteter samt skapa en trivsam träffpunktslokal.

I våras ansökte personalen på dagverksamheten Gläntan på Pilgårdens äldreboende, för personer med demenssjukdom, om ett stipendium hos Alzheimersfonden.


– Till vår glädje har vi nu fått besked om att vi får ett stipendium på 10 000 kronor. Med dessa pengar får vi möjlighet att skapa lite guldkant i vardagen för våra dagverksamhetsgäster, berättar Annika Bengtsson, undersköterska på dagverksamheten Gläntan.


Planen är att köpa in nya bordsspel och utrustning som möjliggör ytterligare aktiviteter som kan skänka nöje och glädje.


– Vi kommer också göra Pilgårdens samlingssal till en kombinerad träffpunkt och aktivitetsrum. På så vis får hela Pilgårdens demenscentrum del av detta stipendium. På grund av pandemin har Gläntans verksamhet varit stängd under en lång period. Nu hoppas vi kunna öppna upp igen efter sommaren. Och att då kunna bjuda in till denna nya och trevliga lokal tror jag kommer ge både dagverksamhetsgästerna och personalen en härlig glädjekick, säger Annika Bengtsson.

Mer om Gläntan

På Gläntan kan dagverksamhetsgästerna delta i bland annat lättare gymnastik, promenader, högläsning, bakning, brädspel och lyssna på musik, allt efter egen förmåga. Målen med dagverksamheten Gläntan är att:


  • Ge stöd och avlastning för anhöriga.
  • Ge varje gäst en meningsfull dag.
  • Ge möjlighet att bo kvar i det egna hemmet.
  • Stärka självkänslan och öka välbefinnandet utifrån enskilda behov.
  • Bryta isolering.
  • Ge stimulans, aktiviteter och en social gemenskap.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »