Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-09-19
Senast uppdaterad: 2019-09-20

Grattis du har en tonåring!

Det är härligt att ha en tonåring som är på väg in i vuxenlivet, men det skapar också en mängd frågor för dig som är eller ska bli tonårsförälder. Nu har du chansen att prata och lyssna på andra i samma situation på våra föräldracaféer.

Att vara förälder till en tonåring är inte alltid så lätt, vad ska du säga till sina tonårsbarn när de vill vara ute alldeles för sent, när de plötsligt hellre vill sova istället för att gå till skolan eller när de hamnat i sällskap som inte känns bra.


Härligt blandning av fakta och skratt

Vi välkomnar dig till tre kvällar som kan ge dig inspiration, kunskap och större insikt om tonåringars livssituation och livsmiljö i Lilla Edets kommun. Caféerna ger dig som har en tonåring hemma en möjlighet att träffa de som jobbar med ungdomar i kommunen och samtidigt prata och diskutera med andra vuxna i samma situation.

– Vi vill tillsammans med vårdnadshavare ge varandra tips och idéer för att göra tonåren till en positiv tid för både ungdom och vårdnadshavare. Träffarna är en dialog med både fakta och skratt, säger Elisabeth Persson, gruppledare för Ungdomsteamet.


Olika teman

Föräldracaféerna är vid tre olika tillfällen med tre olika teman. Du är välkommen att närvara på de träffar du vill och kan, det kostar ingenting och du behöver inte föranmäla dig.

Första tillfället har temat Hur funkar din tonåring? och berör ämnena stress, kost och fysisk aktivitet. Det utlovas många tips och idéer att ta med sig hem.

  • 25 september: Hur funkar din tonåring?
  • 23 oktober: Vad ska det bli av dig?
  • 20 november: Får verkligen ALLA andra?

Föräldracaféet är i Levahuset, Göteborgsvägen 37, Lilla Edet, klockan 18–20.

Arrangörer
Föräldracaféet är ett samarbete mellan Socialtjänsten, Fuxernaskolan, Ungdomsmottagningen, Ungdomsteamet och Nya skolan.


Välkommen!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »