Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-02-12
Senast uppdaterad: 2018-02-12

Grattis till andraplatsen Strömsskolans 6B!

Klass 6B på Strömsskolan lyckades bra i finalen och tog en andraplats.

En andraplats blev det för klass 6B från Strömsskolan i finalen i den tekniktävling som Tekniska Samfundet i fredags arrangerade i samarbete med Chalmers.

Genom att ha utvecklat en avancerad leksak i form av en klotformad digital variant av Rubiks kub har eleverna Rose-Marie Rund, Samantha Saini Wittlåck och Ellen Turäng i 6B på Strömsskolan tagit sin klass till final i en tekniktävling arrangerad av Tekniska Samfundet. I fredags var det dags för finalen på Chalmers i Göteborg. Där tävlade de mot övriga fyra finalistklasser i en konstruktionsutmaning.– Utmaningen gick ut på att bygga en så hög konstruktion som möjligt som sedan skulle hålla en viss tid. Så hållbarheten stod i fokus. Det gick jättebra, eleverna var verkligen duktiga och vi blev tvåa! berättar Peter Samuelsson, lärare på Strömsskolan.

Tävling med syfte att öka barns teknikintresse

Tekniska Samfundets uppdrag och mål är att öka barn och ungas intresse för teknik genom att anordna teknikutmaningar i samverkan med näringslivet, akademien och skola samt stötta lärare i teknikundervisningen. Som en del i detta arrangerar de varje år, i samarbete med Chalmers, en tekniktävling. Årets tävling hade temat ”Framtidens leksak”. 117 tävlingsbidrag kom in, över tusen elever från olika delar av landet har designat. Strömsskolans 6B från Lilla Edet blev en av fem finalister och fick därmed chansen att i finalen kamma hem en andraplats.Läs även tidigare nyhet.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »