Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-05-12
Senast uppdaterad: 2017-05-12

Handelsfrukost i ny tappning lockade företagare

Frukostbordet stod uppdukat med allt man kan önska sig och naturligtvis återfanns egentillverkade delikatesser som lammkorv och marmelader med spännande smaker.

9 maj var det åter dags för handelsfrukost i ny tappning — denna gång hos Ehrenhofers Lamm & Vilt i Lödöse. Handelsfrukostarna som anordnas av Företagscentrum äger numera rum ute på företag, vilket gör att företaget som är värd för frukosten får tillfälle att presentera sin verksamhet på ett naturligt och trevlig sätt. Tanken är också att det ska locka till nyfikenhet och deltagande och bli mer av en upplevelsefrukost som gör att företagare kan inspireras av varandra, skapa kontaktnät och få möjlighet att umgås kring gemensamma frågor.

John-Fredrik och Eva-Maria Grönvall, ägare till Ehrenhofers Lamm & Vilt, stod tillsammans med Företagscentrum värd för maj månads handelsfrukost. Företaget som ligger på familjens gård i Lödöse riktar in sig på uppfödning av lamm och försäljning av lamm- och viltkött. Viltköttet kommer från jakt som de själva deltagit i, men John-Fredrik och Eva-Maria köper också viltkött från markägare. Viltet består ofta av älg, dovvilt, rådjur och vidsvin. Allt kött som säljs är svenskt - uppfött eller fällt, slaktat och styckat i Sverige. Ehrenhofers Lamm & Vilt har egen gårdsbutik i en av byggnaderna på gården. John-Fredrik och Eva-Maria bedriver också cateringverksamhet med inriktning lamm och vilt som specialitet. Dessutom har de uppfödning av jakt- och spårhundar. John-Fredrik berättar:

— När det är jakt på hösten blir det fokus på viltköttet. Men fram på vårkanten när frysutrymmet börjar tömmas på viltkött så kompletterar vi med egen lammuppfödning. Då blir det i stället fokus på lammkött under våren, lagom till påsken.

Egen gårdsbutik i Lödöse


I gårdsbutiken hittar man förutom lamm- och viltkött bland annat korvar, marmelader med spännande smaker, fårskinn, kokböcker, oljor och vinäger samt kryddblandningar. På företagets webbplats kan man beställa köttlådor och övriga produkter i sortimentet med möjlighet att få det hemlevererat. John-Fredrik berättar att företaget håller på att bygga upp en återkommande kundkrets i Göteborg och Kungälv.

— Vi har upptäckt att många av våra kunder inte har någon bil. Då är det naturligtvis bra att vi kan erbjuda leveranser av köttlådor hem till dörren.

Under företagsfrukosten fick deltagarna möjlighet att titta på gårdsbutiken. Många passade på att handla med sig delikatesser.

Efterfrågan på catering och mat på plats


Ofta är John-Fredrik och Eva-Maria också ute på marknader och säljer sina produkter. Många gånger erbjuder de då även grillad mat att äta på plats.

— Doften av grillat när man börjar bli hungrig lockar så klart många kunder! Ofta är det trevligt och relationsbyggande att stå och berätta om produkterna för kunderna lite extra, men ibland när vi serverar mat på plats handlar det ofta om att få ut tallrikarna med god fart istället.  

De ser en ökad efterfrågan främst på eventsidan, där kunder efterfrågar privat- och företagscatering. Efterfrågan på mindre köttlådor baserat på 3-4 middagar ökar också, liksom försäljningen på marknader och olika typer av mässor. Inom alla de områdena finns utvecklingspotential inför framtiden, konstaterar John-Fredrik och Eva-Maria Grönvall glatt.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »