Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-04-24
Senast uppdaterad: 2020-04-24

Har du eller någon närstående problem med sitt spelande?

Dagens corona-situation riskerar att bidra till ett ökat spelberoende. Om du eller någon närstående har problem med sitt spelande kan du kontakta Lilla Edets kommuns råd- och stödteam.

Rådande corona-pandemi har skapat en utveckling med ökad risk för arbetslöshet, sjukskrivningar och ekonomisk osäkerhet. Dessa omständigheter skapar, i kombination med en minskad tillgång till vadhållningsobjekt, enligt regeringen stora risker på spelområdet. Därför presenterade regeringen igår, 23 april, ett förslag om en tillfällig förordning om spelansvarsåtgärder som innebär restriktioner för spelandet. De gav även Spelinspektionen i uppdrag att stärka tillsynen mot olicensierade bolag och vidta konsumentskyddande åtgärder på spelområdet med anledning av det nya coronaviruset.


Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att läsa regeringens pressmeddelande med förslag till åtgärder.

Behöver du hjälp, eller bara någon att prata med?

Har du svårt att hantera ditt spelande? Eller har du någon i din närhet som du misstänker har hamnat i ett spelberoende?


Lilla Edets kommuns råd- och stödteam stöttar både vuxna och barn som lever i eller kring ett missbruk. Hit kan du vända dig om du har frågor, behöver hjälp eller bara vill prata. Du kan välja att vara anonym när du kontaktar råd- och stödteamet.

E-post: beroendestod@lillaedet.se

 

Läs mer på lillaedet.se/beroendestöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Om du eller någon närstående har problem med sitt spelande kan du också kontakta Stödlinjen för spelare och anhöriga på telefonnummer 020 - 81 91 00, Spelberoendes Riksförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Lokala föreningar finns i både Trollhättan och Göteborg.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »