Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2022-01-04
Senast uppdaterad: 2022-01-04

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Ett äldre par på promenad

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg.

Är du anhörig och hjälper någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan du vara behörig att göra ansökan åt din närstående.

Gör en beräkning innan du ansöker

Pensionsmyndighetens webbplats kan du själv göra en beräkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se om du bör ansöka. Från januari 2022 höjs bostadstillägget och beräkningen görs därför utifrån dessa nya regler.

 

På Pensionsmyndighetens webbplats finns även information om hur du gör för att ansöka. Du kan också ringa deras kundservice på 0771–776 776 eller besöka ett servicekontor för att få hjälp.

Pensionsmyndighetens digitala informationsmöten

Du är välkommen att delta på Pensionsmyndighetens digitala möten om bostadstillägg. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig. Under mötet får du svar på de vanligaste frågorna och kan även ställa egna frågor via en chatt. Läs mer på Pensionsmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »