Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-02-04
Senast uppdaterad: 2021-02-04

Har du tankar på hur man kan utveckla vandringsturismen?

Vandring trendar och i coronans spår har allt fler hittat ut i naturen och till våra vandringsleder. Pilgrimsleden Göta älv är i ropet! Är du förening, företagare eller privatperson med en idé på hur man kan utveckla Pilgrimsleden Göta älv och vandringsturismen?

Lilla Edets kommun är nu projektägare för LEADER-projektet pilgrimsleden Göta älv. En arbetsgrupp är kopplad till projektet och i deras arbete ingår att vidareutveckla vandringsturismen och stötta företag kopplat till den. Projektmedlemmarna är ett team med passion för vandring och redo att stötta dig som är företagare!

— Med pilgrimsleden Göta älv har vi arbetat hårt med att kommunöverskridande samla en mängd aktörer under samma paraply. Vi talar om aktörer från Göteborg upp längs Göta älv och hela vägen till Vänersborg. Det är en styrka och också något som ska komma många till gagn, berättar Johan Norling som är med i projektgruppen.


Bakom satsningen står tillsammans kommunerna, Västkuststiftelsen, Turistrådet Västsverige, Förvaltningen för kulturutveckling, Svenska kyrkan med flera. Var och en bidrar med sitt respektive fokus för att utveckla och kvalitetssäkra hållbara leder i Västsverige.

Är du förening, företagare eller privatperson med en idé om hur man kan utveckla Pilgrimsleden Göta älv och vandringsturismen?

Kom på en utbildnings- och inspirationsträff! Inbjuden är bland andra Putte Eby från Östersund som framgångsrikt arbetat med besöksnäringen kopplat till pilgrimsleden Selånger-Trondheim. Lyssna också till Kenneth Joelsson från Skånelederna som utvecklar vandringsleder inom det nationella ramverket och som har mångårig erfarenhet av vandring och vandringsleder. Han är dessutom författare till böcker om vandring och cykel. Under utbildnings- och inspirationsträffarna finns det så klart också möjlighet att nätverka med övriga deltagande.

Gå med i Facebookgruppen Pilgrimsutvecklare Göta älv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se datum för inspirationsträffar och för att anmäla dig!

Varmt välkommen oavsett på vilken nivå och hur just du vill engagera dig!

Återinvigningar i vår – en chans för ditt företag att synas

I maj-juni planeras för återinvigningar av nya etapper av leden genom bland annat Lilla Edets kommun. Då finns det också goda möjligheter för dig som är företagare att kunna synliggöra ditt företag i samband med marknadsföringen av återinvigningarna.

Läs mer om LEADER-projektet pilgrimsleden Göta älv.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »