Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-11-02
Senast uppdaterad: 2017-11-01

Hem- och konsumentkunskapslärare
samlas för att utvecklas i Lilla Edet

Hem- och konsumentkunskapslärarna Ingela Hansson, Jeanette Pilkrog och Malin Rödin arrangerade EdCamp i Lilla Edet.

Under två dagar har ett tjugotal hem- och konsumentkunskapslärare från olika delar av Sverige samlats på Fuxernaskolan i Lilla Edet för att sätta fokus på sin yrkesroll och vidareutvecklas inom sitt undervisningsämne.

Detta så kallade EdCamp pågick 30-31 oktober. Under dessa dagar genomfördes föreläsningar och gruppdiskussioner där kollegorna delade arbetsmetoder, arbetsmaterial och erfarenheter.– Alla har verkligen varit generösa med att dela med sig. På detta sätt kan vi stärka både oss själva och varandra i vår roll, konstaterar Jeanette Pilkrog, hem- och konsumentkunskapslärare på Fuxernaskolan i Lilla Edet.

Brinner för ämnet

Detta är tredje året som detta EdCamp arrangeras och hem- och konsumentkunskapslärare i olika delar av landet turas om att stå som värdar och ta emot sina kollegor. Tidigare år har dessa utbildnings- och nätverksdagar hållits i Visby och Hjo.– Vi som arbetar som hem- och konsumentkunskapslärare här i Lilla Edet brinner verkligen för ämnet och jobbar hårt för att ständigt förbättra kvalitén på hem- och konsumentkunskapsundervisningen i kommunen. Så för oss kändes det självklart att i år ta initiativ till att bjuda in nätverket till Lilla Edet. Stödet från Fuxernaskolans ledning för detta har varit stort, säger Jeanette Pilkrog.

Viktig grund för livet

Enligt lärarna som deltar i årets EdCamp tycks föreställningen om att ämnet bara innefattar matlagning, så som det var förr, leva vidare i hög grad trots att hem- och konsumentkunskap numera innefattar mycket mer än så.– Ämnet täcker in hälsa, ekonomi och miljö, med andra ord ett brett område som påverkar alla våras liv i hög utsträckning och innefattar kunskap som är mycket viktig för att ge våra barn och ungdomar en bra grund för livet, säger hem- och konsumentkunskapsläraren Malin Rödin från Aroseniusskolan i Ale kommun, som tidigare arbetat i Lilla Edets kommun.

Har gett ringar på vattnet

– Våra kollegor som undervisar i andra ämnen på Fuxernaskolan har märkt hur uppfyllda vi varit av energi, idéer och lust att utveckla och förbättra undervisningen när vi kommit tillbaka efter tidigare EdCamps. Nu har detta inspirerat även bildlärarna till att starta upp ett liknande arrangemang för lärare inom sitt undervisningsområde. Så detta har verkligen gett ringar på vattnet, konstaterar Ingela Hansson som arbetat som hem- och konsumentkunskapslärare i Lilla Edets kommun i 37 år.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »