Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-11
Senast uppdaterad: 2018-10-11

Högstadieelever på Fuxernaskolan lärde sig mer om IT-säkerhet i sociala medier

Johannes Westin från Soltak AB och Anneli Eriksson, rektor Fuxernaskolan 7-9.

I måndags fick alla högstadieelever på Fuxernaskolan i Lilla Edet en föreläsning om IT-säkerhet med inriktning mot sociala medier.

Föreläsningen var en del av den nationella eMedborgarveckan som i Lilla Edets kommun också uppmärksammas med andra föreläsningar kring IT-säkerhet och visningar av digitala tjänster. Föreläsare var Johannes Westin från Soltak AB.
Under föreläsningen fick eleverna sig några tankeställare kring bland annat öppna och låsta profiler i sociala medier, hur marknadsföringen ändras beroende på om man klickar på gilla-knappen och hur precis GPS:ens platsposition i telefonen är.

Eleverna fick också lära sig mer om ”fake news” och Johannes uppmanade eleverna till att vara källkritiska i sociala medier och ställa sig frågan vad meningen med budskapen egentligen är och vem som är avsändare.

— Om du blir utsatt för trakasserier eller hot på sociala medier – anmäl det till polisen! Det är lätt att spåra en avsändare på internet i dag, berättar Johannes Westin.
Anneli Eriksson, rektor på Fuxernaskolan 7-9:

— Vi är glada att vi kunde få till det här samarbetet med Soltak och att eleverna kunde få en föreläsning som är inriktad just mot sociala medier. Det är ständigt aktuella frågor och nu arbetar vi vidare och väver in frågeställningarna i våra lektioner framöver.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »