Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-10-05
Senast uppdaterad: 2020-09-04

Hur är det att vara ung i Lilla Edet?

Hur är det att vara ung och bo i Lilla Edets kommun? Det är en av många frågor som politiker och beslutsfattare hoppas få veta mer om genom höstens LUPP-undersökning, som besvaras av ungdomar i årskurs 8 och årskurs 2 på gymnasiet.

Beslut som rör unga ska bygga på kunskap om unga. Varje år bjuds alla Sveriges kommuner in att delta av Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor, MUCF, som är samordnare och stöd för enkätinsamlingen LUPP (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken).

LUPP-undersökningen tar ett brett grepp om ungas vanor och attityder. Frågorna rör allt från skola, fritid och inflytande till trygghet, hälsa, arbete och framtid.


— I år är första gången som Lilla Edets kommun deltar, vilket känns både viktigt och spännande, säger Elisabet Tyrenius, projektledare för LUPP i kommunen.

Svaren är viktiga och gör skillnad

Vad unga tycker och tänker i olika frågor är viktig kunskap för kommunens beslutsfattare och alla andra som behöver känna till ungdomars livssituation. Då kan kommunen bättre anpassa insatser utefter vad du som är ung behöver.

Ungdomarna kommer att få besvara LUPP-undersökningen på skoltid under oktober-november. Genom att svara på LUPP-undersökningen hjälper man till att stärka ungas delaktighet och inflytande på lokal nivå!

— Dina funderingar om nuet och framtiden är viktiga. Vi vill gärna höra vad du tycker och tänker för att kunna föra det vidare till de som bestämmer. Under våren 2021 kommer vi att presentera resultatet för politiker, så de får veta vad ni tycker är viktigt i livet. Du får nu möjlighet att på riktigt dela med dig av vad du tycker och tänker, säger Fanny Wester, folkhälsoutvecklare i kommunen. 

Flera kommuner i Göteborgsregionen deltar

I höst genomförs LUPP i nio av Göteborgsregionens kommuner: Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund och Tjörn.

Mer information om LUPP finns på MUCF:s webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »