Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-10-14
Senast uppdaterad: 2014-10-14

I bokcirkeln växer läslusten

På biblioteket i Lilla Edet träffas ett gäng med stor läsglädje! 

En tisdagförmiddag i månaden anordnar biblioteket bokcirkel som är öppen för alla. Några av deltagarna har varit med ända från början för åtta år sedan, vissa har slutat och andra tillkommit.

Timman innan biblioteket låser upp sina dörrar är det lugnt inne i lokalen. Här kan man prata ostört. Kring ett runt bord sitter för dagen sex personer och Ellen Johansson, bibliotekarie. Stämningen är trevlig och det småpratas och skrattas.

Cirkelmedlemmarna samtalar om de böcker de läst och tipsar varandra om vilka de rekommenderar andra att läsa. Ellen Johansson har i förväg också valt ut ett drygt tiotal böcker att tipsa deltagarna om. De utvalda böckernas genre är varierande: thrillers, skepparhistorier, krigsdrama, historiska personporträtt, humor och kåserier för att nämna några. Här finns något för alla smaker. En del böcker är alldeles nyutkomna, andra har några år på nacken. När det behövs hjälper Ellen Johansson till att hitta böcker med stor stil eller i talboksform.

Bokcirkeln har inga måsten. Man kommer om och när man vill, man läser så många eller så få böcker man vill och berättar om det man läst om man vill. Det är två cirkeltillfällen till i år, 11 november och 9 december. Tiden är  10.00-11.00.

Välkommen!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »