Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-12-19
Senast uppdaterad: 2016-12-22

Ingemar Ottosson (S) slutar sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd

Ingemar Ottosson (S)

— Jag har beslutat mig för att lämna mitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i samband med Arbetarekommunens årsmöte den 18 mars. Detta ger en möjlighet för min efterträdare att tillsammans med de andra jobba fram kommande handlingsprogram, det ger dem också tid att förbereda sig inför valet 2018, säger Ingemar Ottosson och fortsätter:

— Jag har haft sex fantastiskt intressanta år som kommunstyrelsens ordförande där det hänt mycket positivt i kommunen och för mig personligen, jag har fått träffa andra i samma position och situation och haft många utvecklande samtal. Jag har fått möta människor med en positiv syn på utveckling av kommunal verksamhet och de utmaningar som kommunerna står inför. Under dessa år har Lilla Edets kommun fått en mycket positiv befolkningsutveckling, där satsningar på infrastrukturutvecklingen varit den avgörande motorn för kommunens expansiva utveckling.

— Jag vill passa på att tacka er alla som jag fått träffa och arbeta med under dessa fantastiska år. Men nu ska jag ägna mig åt andra saker, prioritera familj och fritid samt njuta och koppla av tillsammans med vänner, barn och barnbarn, säger Ingemar Ottosson avslutningsvis.

Ingemar Ottosson har varit fritidspolitiker sedan 1982. 2010 blev han tillfrågad om att ställa upp som kommunalråd för Socialdemokraterna i Lilla Edet, en roll Ingemar haft tills dess han nu väljer att sluta. Sin plats som ledamot i kommunfullmäktige behåller Ingemar till mandatperiodens slut.

Socialdemokraterna väljer partiets efterträdare vid Arbetarekommunens årsmöte 18 mars. Kommunfullmäktige väljer ny ordförande för kommunstyrelse och kommunalråd vid ordinarie möte 12 april 2017. Valberedningens ordförande i Arbetarekommunen är Leif Håkansson.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »