Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-12-21
Senast uppdaterad: 2015-12-21

Insamling till ensamkommande barn av elever på Tingbergsskolan

Elevrådet på Tingbergsskolan har den senaste tiden arrangerat en insamling för att glädja de ensamkommande barnen som bor i högstadiets tidigare lokaler på Tingberg. I fredags gick en grupp av glada och engagerade barn till boendet för att lämna över presenterna och lika glada var ungdomarna som nyfiket kikade ut när vi närmade oss.  

Initiativet till insamlingen togs av elevrådet på Tingbergsskolans mellanstadium men hela skolan har varit engagerad i insamlingen. Idén till insamlingen kom när två av barnen bestämde sig för att göra en julkrans till boendet och då började tankarna snurra vad mer som går att göra. Julkransen pryder nu boendet och ger julstämning.

— De blev jätteglad över att få kransen och kramade om oss, berättar en av eleverna som var med och gjorde kransen.

Insamlingen har elever, lärare och föräldrar deltagit i. Alla bidrag har varit frivilliga. För pengarna som man samlat in har eleverna kunnat köpa in hockeyspel, pingisbord, ett litet fotbollsmål, bollar, rackets, vantar men även hygienartiklar som schampo och deodorant samt många fler saker till boendet.

— Vi har även köpt in pulkor, ifall att det blir någon snö. Vi hoppas på det, berättar eleverna.

Stor glädje att både ge och få


Vid vårt besök överlämnade eleverna alla sakerna som de samlat ihop till. Det var en stor grupp förväntansfulla elever som promenerade mot boendet. Under promenaden hördes utrop från eleverna som:

— Det här ska bli så kul!

Det är glada killar som möter eleverna på boendet. Många av de som bor på boendet går ännu inte i skolan och ser därför extra mycket fram emot mer aktiviteter att göra. På plats på boendet finns boendestödjarna Gert-Ove Eng och Tawab Haninfi. Tawab är med och översätter och det är många glada miner när killarna på boendet ser vad de har fått, vilket de även uttrycker:

— Tack så mycket. Vi är glada att ni är här och att ni är så snälla.

Ett förslag kommer även om att spela en pingisturnering efter lovet mellan alla. Det är en idé som glatt mottas från alla håll.

Eleverna samlade ihop sig för att promenera mot boendet.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »