Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-02-18
Senast uppdaterad: 2019-02-18

Invigning av fritidsgården Kosmos

Bandklippning, ballonger och mingel bidrog till en härlig och högtidlig stämning när den nya fritidsgården invigdes i onsdags.

Det var många som kom och var nyfikna på den nya fritidsgården Kosmos och ville vara med under invigningen. På plats var ungdomar, politiker, tjänstepersoner och vårdnadshavare - alla nyfikna på de nya lokalerna.

Stort engagemang från ungdomarna

Det har varit mycket förberedelser för att få lokalerna i gamla fritidsborgen klara inför invigningen. Både ungdomscoacher och skolelever har arbetat intensivt med att montera möbler och ställa allt iordning.


– Ungdomarna har varit delaktiga i valet av både möbler och färger till lokalen. Det är ju väldigt viktigt att de trivs och vill vara här, säger Fanny Wester, ungdomscoach.


Även fritidsgårdens namn har ungdomarna själva valt. Alla har fått skicka in sitt namnförslag och sedan korades vinnaren genom en omröstning.

Kultur- och fritidschefen Eva Lejdbrandt tillsammans med Indi Endyiana Mustafa fick äran att klippa sidenbandet till entrén.

En mötesplats för ungdomar

Syftet med fritidsgården är att skapa en trygg, välkomnande och positiv mötesplats för ungdomar i åldern 13–16 år. På Kosmos kan ungdomarna bland annat spela spel, biljard och pingis, kolla på film, pyssla, dansa, umgås och lära känna nya vänner. Det finns också stora möjligheter att själv påverka vad som händer, till exempel temakvällar. Två ungdomscoacher finns alltid på plats när fritidsgården är öppen.

Fritidsgårdens adress och öppettider

Fritidsgården ligger bredvid bowlinghallen på Fuxernavägen 7, i gamla Fritidsborgens lokaler. Den öppnar när skolan stänger för dagen.

Måndag kl 15–18

Tisdag kl 15–21 (kl 15–19 är även elever i årskurs 6 välkomna)

Onsdag kl 15–21

Torsdag kl 15–21

Fredag kl 15–23

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »