Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-06-14
Senast uppdaterad: 2021-06-16

Invigning av målad gångtunnel ”Gatukonst för mänskliga rättigheter” fredag 18 juni kl. 14

Nu avslutas kursen Gatukonst för mänskliga rättigheter som löpt under två terminer. Kursen avslutas med uppförandet av ett konstprojekt i gångtunneln mellan Fuxernaskolan och busstorget i centrala Lilla Edet. Fredag 18 juni kl. 14-16 är det invigning av den målade tunneln - välkommen!

Under två helger har deltagarna, som är från 15 år och uppåt, målat gångtunneln som nu smyckas av konstnärliga och symboliska motiv som deltagarna själva valt. Lilla Edets kommun har drivit projektet i samverkan med Lilla Edets Regnbågsgrupp och kursen har också tillkommit på Regnbågsgruppens initiativ.

Invigning med tal och bandklippning

Fredag 18 juni kl. 14.00 invigs gångtunneln med pompa och ståt! Välkommen att komma och titta på konstverken i tunneln och hör deltagare och kursledare berätta om konstverken och vad de symboliserar. På plats finns också kommunalråd Julia Färjhage som håller tal. Det bjuds också på bandklippning, musik och alkoholfritt bubbel för den som vill!

 

Gångtunneln har inför konstprojektet försetts med ny belysning i taket, så kallad effektbelysning som ger ett anpassat ljus i tunneln.

Håll avstånd

Tänk på att hålla avstånd till varandra både i och utanför tunneln! Det kommer också finnas möjlighet att besöka en utställning på Lilla Edets bibliotek längre fram där konstverken kommer att finnas fotograferade och presenterade tillsammans med förklaringar kring symboliken i målningarna. Håll utkik efter utställningen på www.lillaedet.se/evenemang Länk till annan webbplats.

Program:

 • Från kl. 13.50
  Musik framförs av Dan Johansson. Kommunen bjuder på alkoholfria förfriskningar.

 • 14.00
  Kommunalråd Julia Färjhage (C) håller tal.

 • 14.10
  Bandklippning. Kursledare Zion Ivarsson berättar om konstprojektet och deltagare berättar om motiven och symboliken de valt.

 • Från kl. 14.40 (cirka)
  Musik framförs av Dan Johansson och tillfälle att titta på konsten i tunneln.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »