Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-01-19
Senast uppdaterad: 2016-01-20

Invigningen av Göteborg Film Festival livesänds i Lilla Edet

Varje år tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg, och i år även till Lilla Edet. För första gången livesänder Lilla Edets kommun invigningen av Göteborg Film Festival  som en av åtta kommuner i Västra Götalandsregionen. Den 29 januari har du möjlighet att se invigningen på Folkets Hus i Lilla Edet. Livesändningen är ett samarrangemang mellan Göteborg Film Festival, Folkets Hus Lilla Edet och Lilla Edets kommun. Ett unikt tillfälle som du inte vill missa! Se hela programmet för invigningen av Göteborg Film Festival.

I år är det 39:e gången som Göteborg Film Festival anordnas och festivalen pågår mellan fredag 29 januari och till måndag 8 februari. Göteborg Film Festival är den ledande filmfestivalen i Norden som varje år tar film från hela världen till Göteborg, och i år även till Lilla Edet. Den 29 januari har du möjlighet att få ta del av invigningen när den sänds live från biograf Draken i Göteborg till Folkets Hus i Lilla Edet.  

— Jag är otroligt stolt och glad att vi får visa upp vår bio i ett så stort sammanhang som Göteborg Film Festival, berättar Jessica Pedersen, föreståndare på Folkets Hus Lilla Edet.

Under invigningen som livesänds från biograf Draken i Göteborg kommer bland annat kulturministern Alice Bah Kuhnke hålla tal. Invigningsfilmen, som även har världspremiär vid tillfället, är Måns Månssons filmatisering av Kristian Lundbergs bok Yarden.

Om filmen Yarden ur Göteborg Film Festivals programlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster:
Från hyllad författare till kroppsarbetare på samhällets botten. När han inte längre kan försörja sig som kulturarbetare tvingas han göra en omvänd klassresa och börjar arbeta som daglönare i Malmö hamn. På "yarden" samlas lågavlönade män med mössan i hand för att flytta splitternya bilar på en enorm omlastningsplats. Arbetet är monotont, cheferna hänsynslösa. 

— Vi ansökte redan förra året om att få livesända invigningen av Göteborg Film Festival men då fick vi inte möjligheten. I år är vi äntligen en av åtta kommuner i Västra Götalandsregionen som fick detta roliga och hedervärda uppdrag, säger Annica Skog, kultur- och fritidschef.

Bild från filmen Yarden som inviger Göteborg Film Festival.

Regional satsning


I Västra götalandsregionen finns en ambition om att regionalisera de tre internationella festivalerna - Göteborg Film Festival, Göteborgs Internationella Konstbiennal och Göteborg dans- och teaterfestival - som alla har sitt ursprung i Göteborg. Livesändningen av invigningen av Göteborg Film Festival är en del av den satsningen.

— Det är så kul att vara en del av regionaliseringen av Göteborg Internationella Film Festival. Vi hoppas att Lilla Edet får en möjlighet att utveckla sin delaktighet i de internationella festivalerna de närmaste åren, säger Annica Skog.

Visningarna av Göteborg Film Festival görs i samarbete med Fyrbodals och Skaraborgs kommunalförbund, Göteborgsregionens kulturchefsnätverk och Västra Götalandsregionen koncernavdelningen kultur.

Köp biljetter nu!


Biljettförsäljning: Köp dina biljetter till invigningen av Göteborg Film Festival på Medborgarservice i kommunhuset, Järnvägsgatan 12 eller på Folkets Hus Lilla Edet. Läs mer om förköp av biljetter.

Pris: Biljetterna kostar 90 kronor. Då ingår festivalpass som gäller för hela festivalen i Göteborg, mer information om hur festivalpasset fungerar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arrangörer


Livesändningen av Göteborg Film Festival arrangeras av Göteborg Film Festival, Folkets Hus Lilla Edet och Lilla Edets kommun.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »