Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-09-04
Senast uppdaterad: 2017-09-04

Jörgen Andersson avtackades som oppositionsråd och Julia Färjhage är åter på posten

Jörgen Andersson, oppositionsråd, (till vänster) avtackas av Carlos Rebelo Da Silva, kommunalråd (till höger).

I samband med kommunstyrelsens sammanträde den 30 augusti avtackades Jörgen Andersson (C), som under perioden 1 januari – 31 augusti tjänstgjort som oppositionsråd i Lilla Edets kommun. Från och med 1 september är Julia Färjhage (C) åter tillbaka på posten efter föräldraledighet.

— Det känns bra, det har varit en spännande och rolig period, berättar Jörgen Andersson. Jag avgår ju enligt plan då uppdraget var visstidsbegränsad. Jag har ett mycket högt förtroende för Julia Färjhage och det känns bra att lämna över till henne igen.
Jörgen Andersson, som har kvar sin plats som ledamot i kommunfullmäktige, berättar att det som varit extra roligt den här perioden har varit att få komma in tidigt i de politiska diskussionerna. När ärenden väl kommer till kommunfullmäktige är förslagen till beslut ofta redan utformade och färdiga.— Nu har jag kunnat vara med och påverka redan från början på ett annat sätt. Det har också varit skönt att kunna förbereda saker i god tid, att hinna tala med människor och göra studiebesök för att hitta inspiration och kunskap hos de som lyckats bra med saker och ting.
Perioden som oppositionsråd har gett Jörgen Anderson mersmak på politik.— Jag har arbetat politiskt i 32 år och provat på det mesta inom kommunpolitiken. Nu ska jag kandidera till riksdagen vid nästa års val, berättar Jörgen Andersson. 
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »