Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-01-04
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Juristjouren tillbaka måndag 7 januari

Nu på måndag 7 januari mellan kl. 15-17 finns Juristjouren på plats i Medborgarservice i kommunhuset. Givetvis finns också personal från bygglovsenheten samt Frågeakuten, för frågor på engelska och arabiska, som vanligt på plats varje måndag.

Juristjouren erbjuder 15 minuters kostnadsfri juridisk rådgivning för både privatpersoner och småföretagare. Under rådgivningen upprättas inga handlingar utan du får tips om hur du går vidare. Du kan välja att vara helt anonym. Du kan inte boka tid, utan på plats i kommunhuset får du en kölapp.

Juristjouren bemannas av Nätjuristerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Sveriges första helt internetbaserade juristbyrå. De bedriver sin verksamhet från Lödöse.

Fortsatt utökad medborgarservice

Medborgarservice finns i kommunhusets entré, Järnvägsgatan 12 i centrala Lilla Edet, och erbjuder en samlad samhällsservice under ett och samma tak. 2018 utökade vi vårt serviceutbud med flera tjänster. Då efterfrågan varit stor fortsätter vi med följande tjänster under 2019:


Prata bygglovsfrågor

Varje måndag kl. 15-17 är du välkommen till Medborgarservice för att prata bygglov. Då finns personal från bygglovsenheten på plats för att guida dig rätt i bygglovsdjungeln och för att svara på dina frågor.


Frågeakut på engelska och arabiska

Måndagar och torsdagar kl. 13-15 är Frågeakuten öppen. Då finns möjlighet att ställa frågor och få svar på både arabiska och engelska. Här kan du få svar på frågor som gäller till exempel boende, barnomsorg, försäkringar, föreningar och mötesplatser, körkort med mera.


Juristjouren

Första måndagen varje månad kl. 15-17 finns juristjouren på plats i Medborgarservice.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »