Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-05-30
Senast uppdaterad: 2016-05-30

Kärleksvecka på Fuxernaskolan avslutades med tårtkalas

Under förra veckan var det temavecka på Fuxernaskolans högstadium. Elever i årskurs sju, åtta och nio arbetade på olika vis kring temat kärlek.

Kärlekstemat gick igen i många ämnen; svenska, samhälls- och naturorienterade ämnen, bild, hemkunskap och idrott.  
 

Föreläsning och hemlig gäst


Som en del av sex- och samlevnadsundervisningen bjöds även en hemlig gäst in under onsdagen. Personen visade sig vara Olle Waller från "Fråga Olle", dokumentären som sänds på kanal 5.
 
Eleverna fick även lyssna på Ola Lindström, som sedan fyra år tillbaka öppet lever med HIV och driver projektet Posithiv Framtid. Ola Lindströms föreläsning handlade om att stärka ungdomarna, då det är många unga som mår dåligt i dag. Budskapet var att det är viktigt att kunna få vara den man är och att få tala om sin situation när det känns jobbigt. Med sin berättelse ville Ola Lindström stärka ungdomarna.

Utställning och tårtmingel under fredagen


På fredagseftermiddagen avslutades kärleksveckan med utställning av konstverk från bildundervisningen och dikter från svenskaundervisningen i uppehållsrummet på Fuxernaskolan. Samtidigt var det också tårtkalas och provsmakning av 28 fantasifulla tårtor som eleverna bakat i hemkunskapen. Eleverna fick också rösta fram bästa design på tårta. Malin Rödin, hemkunskapslärare på Fuxernaskolan, berättar:
 
— Den här temaveckan tycker både elever och lärare har varit väldigt kul!  När eleverna bakade tårtorna var de väldigt kreativa, taggade och tyckte det var väldigt roligt. Det är vid sådana tillfällen det är riktigt härligt och givande att vara lärare!
 
Anette Smitt-Andersson som är bildlärare, berättar att eleverna arbetat med olika tekniker som akryl, tusch och akvarell när de gjort tavlorna.
 
— Här får vi in läroplanen i undervisningen på allvar. Det är ett tillfälle där eleverna verkligen har fått visa vad de lärt sig under året och fått vara riktigt kreativa.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »