Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-02-02
Senast uppdaterad: 2015-02-02

Kommunalråden bjöd på tårtkalas inför Vi i Femman-finalen

Imorgon tisdag är det dags för klass 5B Tingbergsskolan att tävla i den lokala finalen i Vi i Femman. Kommunalråden Ingemar Ottosson och Julia Färjhage besökte klassen och bjöd på tårta och festis som uppladdning.

— Det är verkligen roligt att ni har gått så långt. Det är en jätteinsats ni gjort för klassen, skolan och hela kommunen, sa kommunalrådet Ingemar Ottosson till eleverna och Julia Färjhage instämde i orden.

 — Är ni andra i klassen också på hugget och stöttar era klasskamrater?, undrade Julia. Har ni någon hejaramsa? Och visst hade de en hejaramsa och så stämde de in:

Vi är smarta, vi är coola,
vi ska äga varje skola.
Åhh Tingberg!

När vi besöker klassen är de tidigare tävlande, Tove Hellström och Eskil Hansson, som tagit klassen enda till finalen, inte på plats. Tove har blivit sjuk, men klassen hoppas givetvis att hon är frisk till imorgon. Eskil Hansson är ledig och befinner sig på sydligare breddgrader, nämligen på ön Aruba i Västindien. Birk Linde, 11 år, tar hans plats istället, det är Birk som bär den röda tröjan på första bilden.

Är det nervöst?


—Ja lite pirrigt är det allt, men det ska nog gå bra, säger Birk.  

Vilka ämnen gillar du frågor inom och hur förbereder du dig?


— Jag gillar svenska, engelska och historia och jag förbereder mig genom att se på nyheter och läsa tidningarna lite extra, berättar Birk, som på fritiden gärna spelar fotboll. Han spelar med klubben Lödöse Nygård IK.

Tove, i sin tur. kan mycket om det mesta, berättar klassföreståndaren Mi Ekestig. Både Mi och klasskamraterna är beslutna att det kommer att gå bra för laget. I finalen möter de Strömslundsskolan från Trollhättan.

Finalen hålls, som tidigare tävlingar, på Bohusläns Museum i Uddevalla och radiosänds i P4 Väst imorgon tisdag 3 februari med början klockan 17.

Nu håller vi tummarna och önskar dem stort Lycka till!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »