Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-02-12
Senast uppdaterad: 2021-02-12

Kommunen erbjuder åter lunch till gymnasieelever

Coronapandemin medför stora utmaningar för vårt samhälle. På många gymnasieskolor sker undervisning på distans för att bromsa smittspridningen. Nu erbjuder Lilla Edets kommun åter lunch till gymnasieelever som pluggar hemma från och med måndag 22 februari.

Gymnasieelever som studerar hemifrån och är folkbokförda i Lilla Edets kommun erbjuds skollunch för avhämtning på ett antal skolor och förskolor på orter runt om i kommunen. Detta gäller under vardagar (ej lovdagar), från och med måndag 22 februari och så länge Folkhälsomyndigheten rekommenderar distansstudier för gymnasiet.


Förra våren fanns också detta erbjudande för gymnasieeleverna, så initiativet är inte helt nytt.

Viktigt med lagad måltid

Syftet med beslutet är att säkerställa att kommunens gymnasielever får en lagad lunchmåltid.


– Att det nu åter kommer ett beslut är tacksamt för de elever som verkligen behöver en måltid på dagen. För många kan skollunchen vara den enda varma måltid som man serveras. Lunchen som man vanligtvis äter i skolan ger en viktig energi för kroppen och hjälper till att orka med hela skoldagen. Att det nu också finns fler utlämningsställen gör att det förhoppningsvis blir fler elever som kommer att nyttja erbjudandet, säger Martin Rapp (S), vice ordförande i bildningsnämnden.

Du måste anmäla dig

Du som är gymnasieelev kan läsa mer och anmäla att du vill ha lunch på lillaedet.se/gymnasielunch. Observera att det räcker med att du gör anmälan en gång, så löper beställningen sedan på automatiskt.


Mer information om hur kommunen arbetar kring coronaviruset/sjukdomen covid-19 hittar du på samlingssidan lillaedet.se/corona Länk till annan webbplats.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »