Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-10-27
Senast uppdaterad: 2014-10-28

Kommunens avfallsbilar på plats

Idag har kommunens egna avfallsbilar kommit inför att kommunen ska ta över avfallsverksamheten i egen regi från och med 1 november. Lastbilarna är utrustade med Euro 6-klassade moderna och snåla dieselmotorer. Fredrik Karlsson och Robert Korpi ser fram emot att få köra de komfortabla bilarna.

- Lastbilarna har den senaste och högsta miljöklassningen som finns för tunga dieselmotorer, berättar Anders Johansson som jobbar på tekniska avdelningen.

Det finns också en massa inbyggda säkerhetsfunktioner och finesser som ska underlätta arbetsvardagen för chaufförerna. Bland annat är lastbilarna försedda med automatiska snökedjor inför stundande vinter. Det finns också en fläkt monterad där soporna läggs in, som gör att damm och lukt istället för att riktas mot chaufförerna sugs uppåt och utåt — en finess som självklart uppskattas av Fredrik och Robert.

Fredrik har tidigare jobbat i kommunen och kan rutinerna medan Robert är helt ny i Lilla Edet.

Under veckan kommer de att provköra bilarna. Måndag 3 november sker premiärinsamlingen av kommunens hushållsavfall i kommunal regi. I dagsläget ändras inga rutiner kring själva avfallshämtningen. Bilarna är dock väldigt flexibla och kan anpassas för olika hanteringar om det skulle bli aktuellt i framtiden.

- Det känns jättebra att avfallsbilarna nu är på plats, att vi fått utbildning och nu kan vi också börja köra in oss på bilarna, säger Fredrik och Robert.

Från och med 1 november kommer personal på återvinningscentralen i Göta, chaufförerna och kundtjänst att bestå av kommunens egen personal. Kundtjänst, som bemannas av Marita Lövberg och Linda Holmer-Nordlund, nås på nytt telefonnummer 0520-65 97 00 och via e-post tekniska@lillaedet.se  

Öppet hus på ÅVC den 8 november


Den 1 november är en röd dag och ÅVC är stängt men lördagen därpå, den 8 november, är det öppet hus på återvinningscentralen i Göta mellan 8-14. Kom och träffa kommunens personal på plats och provsitt avfallsbilarna. Det bjuds också på fika!
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »