Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-08-19
Senast uppdaterad: 2013-08-19

Kommuninvånarna ökar - över 100 fler i kommunen

Första halvåret 2013 visar på en markant ökning med hela 107 personer. Befolkningsökningen beror på att inflyttningen är större än utflyttningen. Kommunens satsningar ger nu resultat och satsningen fortsätter.

2012 var siffran 40 personer totalt. För första halvåret 2013 ökade invånarna med 107 personer. Från Västra Götalandsregionen har 74 personer valt att flytta till Lilla Edet, även övriga Sverige och från utlandet visar på plussiffror.

De förbättrade kommunikationerna, nya möjligheter till inflyttning samt satsningar på handels- och centrumutvecklingen bidrar till utvecklingen.
- En oerhört positiv utveckling för kommunen. Det är roligt att se att de medvetna satsningarna nu börjar ge resultat. Kan vi nu hålla den här takten är det en bra utveckling för kommunen, säger kommunalrådet Ingemar Ottosson.

Bo, leva och uppleva


Kommunen fortsätter nu sin satsning. Lördagen den 7 september visar vi upp kommunen under temat bo, leva och uppleva. Det blir aktiviteter i de nya bostadsområdena Ekeberg, Ryrsboholm, Stallgärdet och i centrum. Evenemanget är ett samarbete med Ale kommun och bjuder på en mängd olika inslag, som rundtur med buss i Lilla Edet, tomtvisning, familjedag på Folkets Hus och i Ströms slottspark, bokdag på biblioteket, line-dance, ukuleleframträdande, segway, luftgevärsskytte... Bland mycket annat. Ta del av programmet på lillaedet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I slutet av månaden, närmare bestämt 28-29 september, äger Lilla Edetmässan 2013 rum — en hushålls- och näringslivsmässa. Då får näringslivet i kommunen möjlighet att visa upp sin verksamhet för den stora publiken på hemmaplan. Det blir utställning, musikunderhållning av Magnus Rosén och Divina Sarkany, modevisning, ansiktsmålning, godisregn och mycket, mycket mer. Kommunen finns också på plats under dagarna. Ta del av programmet på lillaedet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »