Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-12-11
Senast uppdaterad: 2015-12-14

Konsert på Träffpunkt Hägern

Det blev en eftermiddag i den klassiska musikens tecken när Träffpunkt Hägern bjöd in till konsert. Marcin Dominik Gluch på piano och Cecilia Dalby Pedersen på sång framförde svenska sånger, visor och pianostycken skrivna av bland annat August Strindberg och Gustav Hägg.

Marcin Dominik Gluch är en konsertpianist som spelat piano i 30 olika länder och framför klassisk musik med stark inlevelse. Konserten hade två olika teman "Naturen, skogen och floden" och "Årstiderna". Fem sånger från textsamlingen "I skogen om natten" och musikstycket "Sommarafton" var lite av det som spelades.

— Som avslutning framfördes O helga Natt, då var det många fuktiga ögon i publiken. Jag blev själv rörd av den vackra musiken, berättar Åsa Svanberg Sand, frivilligsamordnare i Lilla Edets kommun.

Marcin Dominik Gluch och Cecilia Dalby Pedersen framför sången Sommarafton.

Hon berättar vidare att det var musikerna själva som tog kontakt med henne och erbjöd sig att hålla en konsert för de äldre.

Mariette Axelsson Holst, kostchef och chef över träffpunkterna, hjälpte till med förberedelserna inför konserten:

— Det är roligt med blandade aktiviteter på träffpunkten. Minnenas café är ju en stor favorit och där bjuds det ofta på musik. Den klassiska musiken är omtyckt bland många av de äldre men är en ny typ av musik för träffpunkten.

Karl Johan Rönnlund, Linnéa Thorsson, Bengt Bossmark, Irma Karlquist & Anita Hägg fikar tillsammans i pausen.

I publiken fanns både boende från trygghetsboendet Hägern och Lindkullens äldreboende. Många uppskattade konserten och tyckte det var en ära att få besök av så begåvade musiker.

— Jag tyckte det var en fantastisk konsert och är väldigt imponerad över Cecilias vackra sång, berättar Anita Hägg som ofta besöker träffpunkten.

Se fler kommande evenemang på Träffpunkt Hägern på lillaedet.se/evenemang

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »