Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-04-09
Senast uppdaterad: 2019-04-09

Konstnären Ares kommer till Lilla Edet

Konstprojektet ARTSCAPE SAGA är i full gång i kommunerna och idag släpptes den första konstnären som kommer till Lilla Edet. Utsedd att berika en av våra husväggar med sin konst är den svenska konstnären Ares.

Ares är en svensk konstnär som har skapat konst som du bland annat kan se på väggar i Göteborg. Hennes konst präglas av detaljerade målningar av djur och natur i närbild, i samspel med klassiska grafittiinslag. Hon arbetar även med både klassiska och futuristiska motiv, och skapar därmed en bred variation av verk.

Nyfiken på Ares konst? Kika in på hennes Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Vad är Artscape?

Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom storskalig urban samtidskonst. Lilla Edet är med i deras nuvarande projekt ARTSCAPE SAGA, ett konstprojekt där elva andra grannkommuner deltar. Under projektet kommer internationellt ledande konstnärer tillsammans med sina svenska kollegor skapa en imponerande samling muralmålningar runt om i regionen. De offentliga konstverken kommer vara baserade på populära och mindre kända folksagor från världens alla hörn.


När: 27 maj till 16 juni 2019.
Var: 12 kommuner medverkar i projektet: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Projektet genomförs av Artscape i nära samarbete med de deltagande kommunerna och Nordsjö färg och med stöd av Västra Götalandsregionen. Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Läs mer om ARTSCAPE SAGA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »