Om matsvinnet från måltider inom vård, skola och omsorg minskar skonas miljön och pengarna kan användas till bättre saker än till att bli avfall.
Två dagar i oktober går kockar, annan måltidspersonal och pedagoger från Lilla Edets kommun en utbildning om hur man kan minska matsvinn. Dagarna är fyllda av viktigt erfarenhetsutbyte och Hushållningssällskapets matkonsult Eleonor Schütt ger förslag på hur man kan undvika överproduktion samt skapa rutiner och förutsättningar för att minska risken för att det uppkommer övrigt svinn i kök, servering eller som gästernas tallriksskrap.
Det nationella projektet mindrematsvinn.nu drivs av Hushållningssällskapet och verkar för att minimera onödigt matsvinn i kök inom vård, skola och omsorg. Projektet, som genomförs under 2011-2013, är delvis finansierat av Jordbruksverket som en del av förverkligandet av de nationella miljömålen.
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se Telefon: 0520-65 95 00