Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-05-03
Senast uppdaterad: 2019-05-06

 Krisberedskapsveckan 6-12 maj

Sverige är ett tryggt land och vi är många som är mer eller mindre oförberedda på en större kris. Men det kan vara bra att vara förberedd på att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vet du vad du ska göra om vatten, el eller till exempel mobilnätet slås ut i flera dagar?

Regeringen menar att även om Sverige är tryggare än många andra länder, finns det hot mot vår säkerhet och självständighet. Därför behöver alla få information om hur man kan förbereda sig för att klara en besvärlig situation.

6-12 maj arrangeras nationella Krisberedskapsveckan i Sverige för tredje gången. Då riktar vi uppmärksamheten mot krisberedskap tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som har det övergripande ansvaret för landets beredskap för samhällskris.

Tipspromenad med chans att vinna krislåda

Under Krisberedskapsveckan måndag 6 maj - fredag 10 maj är du välkommen att komma in till Medborgarservice i kommunhuset eller till biblioteket i Lilla Edet, där du kan kika på hur innehållet i en krislåda kan se ut. Att ha en krislåda hemma är ett bra sätt att vara förberedd på att klara några dygn utan el, vatten och mat.

Du kan också gå en tipspromenad med chans att vinna en krislåda i pris. Tipspromenaden finns också på ungdomsgården Kosmos vid Fuxernaskolan.

Zombieöverlevnadsexpert gästar Lilla Edet

Herman Geijer, författare, föreläsare och zombieöverlevnadsexpert gästar Lilla Edets bibliotek lördag 11 maj. Det blir aktiviteter för både vuxna och barn, med föreläsning och workshop. På plats finns också Räddningstjänsten.

Fri entré och alla är välkomna!


Läs mer om Herman Geijers besök och vad som händer 11 maj.


Läs mer om krisberedskapsveckan

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »